2023-02-01 183 浏览
今日同老公在隔离发型店剪完头发,过来一睇,难得唔使等位,即刻入去揾个位坐低。搬咗新店后第一次来,即刻仔细睇下有咩食。老公order了黑椒十胜牛定食配温泉蛋+桂花拿铁,个定食卖相唔错,搞穿个温泉蛋配上黑椒牛,好match,令牛肉好滑,配菜沙律、蛋丝和泡菜,泡菜味道浓郁,个酱汁比平时所食到既较厚身,好味。至于桂花拿铁,只是头几啖饮到桂花味,之后便没有,因为就只有杯边那些桂花。。。。。。我就order了大热既金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司+桂花香梨茶(for 2 person),先上桂花香梨茶,店员叫等焗多阵先倒出来饮,之后一上简称软壳蟹吐司,隔离左右都即刻望一望,实在太吸睛,切开吐司一睇,里面有海鲜沙律和炒滑蛋窝藏在内,配上特制酱汁,好味,软壳蟹唔会炸到好干身,鱼籽有画龙点睛既功效,炸蕃薯条又好香脆,如果觉得油腻,又有少少沙律作陪衬,以减油腻,最后倒出桂花香梨茶,闻一闻,已经闻到好香既桂花香,饮落有淡淡既果甜,正!
黑椒十胜牛肉定食配温泉蛋
桂花拿铁