2017-06-13 7811 浏览
喂喂喂,唔好一见到我个topic就无晒兴趣先,就算无雪糕都有其他好多野食值得介绍架吗!﹝其实无雪糕我都几失望﹞自从搬左开返之后都系第一次去,个食物场好似靓左又大左,厨房又专业左。但系攞串烧个位排队位置就麻麻地,因为d人打横排会阻住其他人攞糖水,希望可以间好d排队个位。有一个区域好似青bb,我以为全部都系素食,点知原来唔系架-有菜心炒肉片架,所以素食者要小心d。但亦都有斋卤味、豆腐、沙律等等适合素食者既食物,don’t worry😉!今次要排队攞既车轮芝士意大利粉都几好味。虽然有好多人受唔住黑松露酱只味,但呢度都算落得好足料,而且个面条粗身好有口感。煮面师傅仲好好礼貌,排队全程同我有倾有讲。如果唔食肉既朋友仔可以叫师傅走蟹籽。美中不足系芝士味好似俾黑松露抢左,唔系太够浓郁。另一个区就叫做「部队锅区」,既潮又贴新韩风,店主都好识做生意。事关部队锅材料都系以加工食物为主,相信都比鲜食平好多。此外,相信以加工食物保存期都会比新鲜食物长,咁就既时兴又可以节省成本。之后想同大家介绍一样台湾街头成日有既小食-炸oreo,次次去到台湾都无食,第一次食反而在这里。我食果阵已经唔系新鲜炸起啦,但依然好好食

喂喂喂

自从搬左开返之后都系第一次去

今次要排队攞既车轮芝士意大利粉都几好味。

之后想同大家介绍一样台湾街头成日有既小食-炸oreo,
次次去到台湾都无食,第一次食反而在这里。我食果阵已经唔系新鲜炸起啦,但依然好好食。点好食法呢?首先系个面无咩出油,无油益味。其次系粉浆够薄,唔会咬极都咬唔到块饼。Oreo经过油炸之后质感变得无咁硬,入口后出奇地松化,而且炸完唔系油腻、而伙令块饼无咁甜同多一份甘香。

除左放甜品柜既甜品之外
,现场每逢特定时间都有限量既甜品供应。我记得我留意到第一次系芝士挞,职员话要早15分钟去排、我死唔信邪,就咁早5分钟落去就算。结果…梗系无得食啦。之后果次轮心太软我就醒啦,真系早15分钟去到,但都已经系截龙前最后果几个人啦。原来每次只系得12个甜品左右,真系「手快有手慢无呀」。同埋只有食心太软果阵先会伴一小球雪糕俾你,自助餐、唔食过雪糕真系会唔甘心啰。

不过心谂其实好多人食放题
自助餐都一定要有雪糕,就算唔系靓牌子都要食。就算无雪糕都整返几枝雪条啦系味先?希望下次去果阡会梦想成真啦!
炸oreo
炸oreo