2024-01-17 39 浏览
香港人一整年都系打边炉季节,我同老公都唔例外🥹 无错,又系我地一家隔几个月就去一次既台式任食火锅牛大人🥳第一次到访既荃湾分店位于大鸿辉中心,位置阔落而且地方干净光猛,自助酱料区同火锅料雪柜都整齐企理,难怪系众多火锅店中仍然保持高人气!今次同老公拣左120分钟澳洲极上和牛吃到饱套餐,每位会送两粒肉汁满溢既澳洲M9和牛牛丸🤤 秘方麻辣锅系嗜辣人士必点,麻香有辣劲但唔怕油腻;红烧牛骨锅汤头浓郁,配搭唔同食材都可以增添咸香。套餐之中最爱澳洲和牛M5牛肩卷,油脂分布平均而肉质嫩滑😍安格斯牛小排肉香比较浓郁,带嚼劲口感更丰富除肉类以外,海鲜都系必食推介!台湾在地直送手打松露海鲜浆口感弹牙得来充满鲜味,真台湾鲷鱼片口感结实,完全唔怕腥臭。面控一定要去酱料区附近拎面底,今次初尝台湾新竹米粉,面条幼身但保持到口感,仲吸收哂汤头精华🥰