2023-03-03 30 浏览
趁住天氣仲係涼涼地,好想食燒肉,同朋友嚟咗金馬倫道嘅牛匠石燒。石燒無咩油煙亦唔易燒燶,啱哂一邊傾計一邊食,唔洗下下顧住睇火🤭店員幫忙喺石板加上牛油紙,提我地預熱3分鐘左右就可以搽匀牛脂,然後就可開始。枱上仲有一次性圍裙,好貼心。另外值得一提嘅係,燒肉期間,店員主動幫我地加火,換牛油紙,服務唔錯!✨安格斯牛小排牛小排油花分布平均,賣相吸引,而且厚薄適中,入口油脂甘香,肉質細嫩。✨無激素雞頸肉第一次食雞頸肉,估唔到幾有驚喜。肉質爽脆,唔肥膩,肉味香濃。✨燒原隻日本魷魚魷魚燒得啱啱好,而且仲切好哂一圈圈先上枱,方便食。魷魚彈牙得嚟易咬,配埋醬汁,惹味!✨明太子玉子燒厚厚嘅玉子燒,面頭加上明太子醬,甜甜嘅蛋香,加上明太子嘅鮮味,我想食哂成碟。✨溫泉蛋,味素飯同湯飯素好多,鋪滿成個飯面,櫻花蝦令整體更有鮮味,配上溫泉蛋,好正!✨湯烏冬烏冬清清地,襯托燒肉,啱哂。✨生菜蒜片蒜片連肉一齊燒,蒜片吸收哂肉嘅油份,同時發放陣陣嘅蒜香,配埋清甜嘅生菜,令肉膩感下降,令味道同口感都更為豐富。✨牛匠彩虹水果茶水果茶大大杯,入面有多款水果,甜度適中,入面仲有三件菠蘿,清甜解膩。✨草莓乳酸入口酸酸甜甜,好fres

✨安格斯牛小排
✨無激素雞頸肉
✨燒原隻日本魷魚
✨明太子玉子燒
✨溫泉蛋,味素飯同湯

✨湯烏冬
烏冬清清地,襯托燒肉,啱哂。

✨生菜蒜片
✨牛匠彩虹水果茶
✨草莓乳酸
入口酸酸甜甜,好fresh。