2008-10-07
無得同‘井吉‘比經飲食雜誌推介,又一日式吉列豬扒係銅鑼灣開幕,同區“井吉日本吉列專門店”頗出色,所以懷著一試心態一試”豚組”於一日前已經訂枱,餐廳下午致電CONFIRM BOOKING。。。一讚。昨晚8時準時到達,等了大約10分鐘。。而且有一大條人龍WALK IN客等候 (唔知係未雜誌效應???),可接受!環境都唔差,枱與枱之間頗闊落。。叫了一客吉列豬扒拼生蠔及一客吉列豬扒拼鰻魚定食,一杯巨峰及一杯白桃乳酪SODA。。.先來芝麻連磨碗一隻,仲解釋芝麻同醬汁食法。。細心。。抵讚。但係可能D芝麻好貴, 數得出有幾多粒。上菜唔太慢,但係食物一到就出事啦!吉列豬扒(炸物)勁油。。好明顯功力未夠之餘又無吸油!件豚肉(豬扒)只係一件十分普通貨色,就連茶餐廳既雜扒反件豬扒都好味過佢!一D肉味都無!D粉又太厚,炸到隻蠔成一個波波球,可想言之D粉有幾厚。鰻魚係彈牙既,應該係大陸貨!圖中見到既係我拆出的大部份炸粉皮。椰菜絲OK,但係根本無可能見到個待仔出黎加菜。而且只係得沙律醬,唔同井吉咁有沙律醋汁,有得選擇。服務﹣嚴重唔夠人手!上生果叫咗幾次,而且又漏單,因為最終我個2杯巨峰及白桃乳酪SODA從未見過,
服務﹣嚴重唔夠人手!上生果叫咗幾次,而且又漏單,因為最終我個2杯巨峰及白桃乳酪SODA從未見過,連埋單都叫咗2次。激死!坦白,雖然價錢比‘井吉日本吉列專門店‘平2﹣3乘,但係我都會支持‘井吉‘,免得自己食到一肚氣啦!