2021-09-24
在附近酒店book了一晚,但又唔想在酒店食晚餐,結果因為小朋友鍾意食漢堡包就黎左呢度食,呢度成間餐廳都粉色好靚,門口就有鞦韆同電單車做打卡位,入到黎先知原來呢度係寵物餐廳,所以有好多人帶埋狗狗黎,所以餐廳連寵物食既餐都有㗎 !而且仲有好多寵物用品賣添!當然無寵物都歡迎的,餐廳仲好貼心地安排一個狗狗不能進入的專區,方便怕狗或不想被騷擾的客人在裡面用餐。喜歡嘅也可以坐出面同其他寵物玩下。食物選擇有漢堡、三文治、意粉和扒等,第一時間叫左個classic burger比阿仔,份量不少啊,有洋蔥、菜、蕃茄、蛋、芝士,當然有靈魂漢堡!呢塊漢堡都相當厚肉,裡面仲有少少粉紅色,唔會well done鞋颯颯!burger仲跟埋薯條,都好味呀!另外我哋叫咗份steak($248),配菜自己揀,我就要沙律加粟米粒,沙律主要係不同既菜加洋蔥圈、紅蘿蔔等,而牛扒係好大塊既!熟既程度都可以選擇,medium啱小朋友得黎唔會太乾,其實塊扒賣相一般,但食落係好味有肉汁,真係扒不可以貌相!呢度美中不足係d餐唔跟飲品,要自己另叫,普通汽水要$28杯,我寧願叫杯特飲,要左杯immune booster($66),啱晒宜家抗
呢度美中不足係d餐唔跟飲品,要自己另叫,普通汽水要$28杯,我寧願叫杯特飲,要左杯immune booster($66),啱晒宜家抗疫時期,主要係橙、檸檬、薑、青蘋果等材料渣汁而成,所以有豐富的納他命C,飲完加強身體抵抗力!味道唔算好甜,橙汁濃加上少少檸檬澀,感覺健康!
即係我哋叫多一個Brownie做甜品,上邊有一球雲呢拿雪糕,再加上cream和一粒懷舊的車厘子, brownie 加雪糕嘅配搭真係一流,兩者一定要一齊食,咁就好好味㗎啦!