餐厅: Amplifier Restaurant (花園街)
资讯:

2024-03-19 161 浏览
每次出开旺角都会见到,但甚少上去早前约左个fd上去食入场招呼上都nice,记得佢地有位侍应姐姐系几好service,但叫完野食见成班侍应围埋倾计,倾下望下我地张枱又系到笑咁,感觉好奇怪。叫左个sucking pig 一般黎讲猪皮应该系脆,肉有肉汁但佢呢个皮好似食紧摆左两日既烧肉,唔脆又难咬,较底部薯片去做脆既口感,成旧野咬哂块皮都未咬得烂,黎到成份都系暖暖地唔太热,老人家唔建议食。小食拼盘 鸡翼系用柚子汁,相当开胃 洋葱圈同鱿鱼圈炸得算酥脆,但摆唔到落店家准备既准兜入面点酱食so far都okay猪肋骨汁水比较浓 加埋野食到场果阵呢件唔太热 d酱汁变到好黏稠ham同蜜瓜正常味道咁黎到main course 叫左一份5成既肉眼 同一份3成既西冷肉眼无影相 可以睇睇西冷本身肉眼排到先,但因为成块排都系筋,切到出黎食既得少部分,块排5成熟都系偏暖唔热,食到后面都食唔到落去 西冷到果阵都几开心 见到几令点知食落有摆左一日既臭毛巾味,我点埋店家比既酱汁食都盖唔过阵臭毛巾味,筋无肉眼咁多筋 但都算难切,呢份三成既排反而热过五成既排,两份排都食唔落口,最后比左态度好好既姐姐帮我地收左。其后我都有同姐
每次出开旺角都会见到,但甚少上去
早前约左个fd上去食

叫左个sucking pig
一般黎讲猪皮应该系脆,肉有肉汁

小食拼盘
鸡翼系用柚子汁,相当开胃
ham同蜜瓜正常味道咁

黎到main course
叫左一份5成既肉眼 同一份3成既西冷
肉眼无影相 可以睇睇西冷

西冷到果阵都几开心 见到几令

其后我都有同姐姐反应,今日呢餐真系唔太入到口,然后姐姐都好亲切咁同我地讲声唔好意思,会转达番我地既意见。

姐姐反映左比经理听之后经理摆左我地枱,又问一次听讲你地对今次用餐唔满意,然后同番佢讲野食既野

我地:野食普遍都唔太热,牛排好多筋,切极都系筋,另一块排有臭毛巾味

经理:小食拼盘系唔同部门做,所以有可能因为要等埋其他部门出野食会有温差,至于你话块排唔热系正常,你叫5成块排唔会热得去边架,你出面食都唔会食到,仲有d咩问题呢?

见佢咁恶我同我个fd都废事讲落去,小弟同个朋友都系做餐饮业,楼面要向顾客厘清食物问题,解释番比个客听唔系公司做错,都明白既

经理既口吻好似讲到我地唔识食,但事实上小弟都系西餐排房出身,如果佢唔系行埋黎起哂杠咁我谂我地都无咁燥,呢一篇系我第一篇既食评,一向食到垃圾最多咪唔再去,但呢间野既人欠缺训练,感觉唔到佢地有经营一间餐厅既专业。

最后我听完佢讲既野,等佢走左同个fd系到倾,佢唔知系咪听到我嬲嬲地,所以比左个9折我,仲话希望你地迟d会再帮衬,我都系覆佢再算啦。原本侍应姐姐都算nice,经理哥哥同客沟通不如一个普通侍应,我地果日又唔系要r折头r份野食,想反映番野食既情况都要比人串番转头,咁希望你地做得长。

题外话
经理讲话五成既排,块排唔热系正常
小弟一星期后去左中环一间餐厅酒吧食
排块系热既,筋都系正常份量,客易切而且入口肉味重,事关唔想被误会打手,净系留图唔留餐厅名了

小弟以前都有煎过排,唔清楚到底系咪出面全部排都唔热啦,反正呢间既厨房出品既野食都唔可观,唔会再回头
2024-02-26
用餐时段