2021-10-11 81 浏览
今日同老公去太子行街,順便捐窿捐拿去搵好嘢食,見到一間叫做(蚊蚊豬老火鍋),門面唔算好突出,但原來間嘢係食烤魚放題同埋雞煲放題,雞煲就食得多,烤魚就唔係好多地方有得食,所以就同老公入去試下。佢哋嘅放題唔算好貴,二百零蚊就有交易,放題紙都有唔少選擇,但最令我驚喜既係,佢有我出面唔會食到嘅材料,有牛胸爽/牛蒡/牛黃喉/豬黃喉等。呢啲材料真係好特別唔喺度食到。我入嚟嘅主要目的緊係食烤魚放題,咁梗係要叫條烤魚食呀,佢估唔到嘅係條烤魚超級大條,我諗四個人先食得曬,佢呢度嘅烤魚係用鯇魚,仲係原條即叫即炸,炸到熟咗先放落個湯度煲滾,仲有最重要係條魚完全冇泥味。講真係條鯇魚都已經夠我哋兩個人食,但既然係放題咁當然以叫下其他配菜,我哋叫咗個川汁皮蛋(個川汁係佢哋既川汁非常惹味)/三文魚刺身都係另外一個驚喜,因為其實我最驚係一間唔係做日本嘢嘅餐廳做刺身,但依間佢竟然刺身非常之新鮮同鮮甜。安格斯肥牛:脂肪分佈得好平均,入口即溶好香牛味,仲要係無限量供應。佢哋都有其他蔬菜供應,例如杏鮑菇粟米等。魚皮:佢啲魚皮一啲油益咩都冇而且好香脆。福州魚蛋:又係唔係度度都食到,佢係係粒肉丸入面包住一啲肉,一咬落去啲汁會爆曬
今日同老公去太子行街,順便捐窿捐拿去搵好嘢食,見到一間叫做(蚊蚊豬老火鍋),門面唔算好突出,但原來間嘢係食烤魚放題同埋雞煲放題雞煲就食得多,烤魚就唔係好多地方有得食,所以就同老公入去試下。

佢哋都有其他蔬菜供應,例如杏鮑菇粟米等。

魚皮:佢啲魚皮一啲油益咩都冇而且好香脆。

福州魚蛋:又係唔係度度都食到,佢係係粒肉丸入面包住一啲肉,一咬落去啲汁會爆曬出嚟。

最後梗係要去食之前幫我影番張全家福,因為我知道我唔會再影顧住食。
2021-10-04