十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
同个住港岛嘅朋友一齐二人撑枱脚,佢好快就推荐呢间「十下」,太多原因:野食份量刚好、装修音乐都有旧香港嘅vintage味,同埋有咩好得过可以坐几个钟都冇人赶嘅地方 yeah唔系讲笑啊,我地由18:30坐到22:30!仲有呢度嘅好多员工都有效率又有善,服务好!(好记得叫咗一樽酸梅汤,有个员工经过见到个盖无盖好,细心到默默咁盖好佢👏🏽 小事但值得加许啊)呢度嘅鸡肉又系一流,好嫩好滑,牛就普通;但汤底同其他蔬菜配料、好多出面少见嘅丸都好正🥬🍆🥟🌶一定要推荐:紫 菜 响 铃 !本身唔算太钟意食响铃,我觉得真系一旧起两旧止,主要系怕油腻;但今次第一次是有紫菜,意想不到嘅咁夹,外软内脆🤤一碟好似十旧,我谂自己一个都食得晒总之大家一定要试!
唔系讲笑啊,我地由18:30坐到22:30!

豆腐加麻辣汤底

一定要推荐:紫 菜 响 铃 !

一碟好似十旧,我谂自己一个都食得晒

总之大家一定要试!
紫菜响铃
豆腐加麻辣汤底