2017-11-12 143 浏览
近拜去咗鰂魚涌返工先發覺原來嗰頭有好多好野食架兩點先lunch time,同同事一行六人一齊去咗食呢間以鯛魚湯為賣點既烏冬鋪。間鋪其實都細細地,所以我地都要等一陣先入得去。呢個時間其實有下午茶,免加一四十零蚊有野飲送真係好抵,不過係豬骨濃湯。肥西都係想試鯛魚湯所以就比多咗少少錢食正餐。呢間野menu好多選擇,由海鮮野唔同既炸野都有。我地六個人分別叫咗燒雞扒、吉列豬扒同吉列蠔,可以share下咁。可以比錢轉讚歧烏冬既,不過反正我都只係想試個湯,就冇專登加錢嚕。店員都幾nice架,幫我地安排座位既時候都有傾有講,我地連諗檸茶檸水都搞一輪,但佢都好有耐性。講返食物,燒雞扒比較普通,同出面食既冇咩大分別。個魚湯好香,有同事話佢覺得魚腥味重,但我覺得冇問題,濃而不膩,如果驚魚味既可以要蕃茄湯底啊~吉列豬扒炸得好香脆,厚薄適中,算係中上之作啦~我自己覺得我叫既吉列蠔先係最好食!好大份,叫落去隻蠔仲有汁爆出黎,唔會變乾身。隻蠔本身既鮮味亦都有保留到。值回票價啦~所有野都好好,不過我覺得個烏冬只係普通,口感冇特別。不過其他野已經足夠令我比五粒星啦!
近拜去咗鰂魚涌返工先發覺原來嗰頭有好多好野食架
吉列蠔鯛魚湯