情人节同太太难得二人世界,订左呢间餐厅食两set 加埋过三千既厨房发办。本来希望食餐好,结果令人既失望又愤怒。食完不禁问句,呢间餐厅,为左系节日赚到尽,可以几咁无耻。而明显地,呢间餐厅系宁愿牺牲客人、消费客人,都要overbooking既情况去接客做生意,无良无耻。首先,我地booking 系7:30pm, 被安排去一个小黑房(仲要近厕所)。节日人多,明白理解。但不能理解既系,点解成个用餐过程要过3个钟?点解食一道前菜(似乎可以一早备定既煮南瓜、冻蕃茄)要等9个字?然后再到下一道菜(只系刺身!!要时间养大条鱼?要磨利把生锈既刀?定想请你地overbooking 未解冻得切d 鱼生?)。然后继续接近半个钟一道菜既等待!!合理吗?上餐时间如此有问题,好明显,间餐厅overbooking. 为左赚钱,so what.食厨师发办,其实系客人对餐厅一种善意同信任。相信师傅最基本会清楚booking 状况,会准备定够食物俾每一个你接受booking 既客人!结果?同我地讲生蚝卖晒(唔系我ad boc 叫架wo!!你餐牌写明架wo!!) 换第二款得唔得?如果做厨师发办都仲可以备货备到咁垃圾?执左佢o

厨师发办,其实系客人对餐厅一种善意同信任。相信师傅最基本会清楚booking 状况,会准备定够食物俾每一个你接受booking 既客人!结果?同我地讲生蚝卖晒(唔系我ad boc 叫架wo!!你餐牌写明架wo!!) 换第二款得唔得?如果做厨师发办都仲可以备货备到咁垃圾?执左佢ok?再一次证明,overbooking 照做。

然后上寿司,全餐饭加速得最快既环节,加速到我第一次见到寿司饭系充满一达达不均匀既红色,请问系咩style 既寿司?我见到既有人赶工煮饭出货结果连醋都捞唔切就出街!(呢d 野好基本,元气都做得好过你!)好明显,overbooking 照接客,食物质素?是但喇。寿司刺身仲有筋添,哗~~呢个价位既厨房发办我地都食过几次,呢个价位真系第一次见有筋。系厨师刀工好?定买手出问题?定又系overbooking 硬夹做就俾d 垃圾客人食?

真系一间不知廉耻既餐厅!!

2023-02-14