最后我观察过呢间手涮锅应该岩大家口味, 决定落订!☺️好啦等左咁多日终于等到今晚大家食饭啦, 今晚只有我地六个人, 商议过后叫左叫左3款汤底, 包括:👇🏻▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼【药膳椰子鸡涮涮锅】感觉好岩现时呢种天气, 椰子系精选低热量零油脂的泰国香水椰子水当锅底火锅, 满分之作!▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼【日式寿喜烧sukiyaki野菌豆腐锅】黎到入冬, 最适合吃热呼呼既寿喜烧(Sukiyaki)啦, 香甜既酱汁, 系我钟意选寿喜烧做锅底的原因, 而寿喜烧也是日本一款广受欢迎的牛肉料理方式,所以我点了很多牛肉, 在圣诞节前夕, 我们选择这款真的既方便又健康, 而且口味变化多端, 想吃什么就点什么吧, 寿喜烧就是一个看似有难度, 但却是个可以让你轻松在店里慢慢打既锅物☺️▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼【台湾沙茶鸡涮涮锅】特调沙茶的颜色跟芝麻酱颇为神似, 比人更好奇佢既味道(* ̄▽ ̄*), 食落感觉就系清淡健康又鲜甜可口, 锅子里戴满了金菇、秀珍菇、长豆卜、菜、红萝卜、白萝葡、蕃协、紫洋葱和又香又滑的鲜鸡肉, 我地唔客气要开动啦!😛~~~~~~~~~~~食后感:1. 牛肉要用涮的最能吃到娇嫩又贵气的口感
最后我观察过呢间手涮锅应该岩大家口味, 决定落订!☺️
好啦等左咁多日终于等到今晚大家食饭啦,
【药膳椰子鸡涮涮锅】
【日式寿喜烧sukiyaki野菌豆腐锅】
【台湾沙茶鸡涮涮锅】
~~~~~~~~~~~
食后感:
1. 牛肉要用涮的最能吃到娇嫩又贵气的口感, 下锅只要3~5秒变色就要起锅, 鲜甜柔嫩的肉质和清爽油花在嘴里就像棉花糖一样融化, 迷人口感太好吃了!👍
~~~~~~~~~~~
2. 蔬菜特别清甜好食, 每一样都是我的最爱!👍
~~~~~~~~~~~~
3. 另外不得不提(即炸响铃卷同鱼皮呀), 我地一人一条极大响铃, 热辣辣感觉就似岩岩炸起, 就咁食都已经好好味, 鱼皮方面就正常啦。🙂
4. 墨鱼汁鸟结糖好弹牙而且仲有粒粒墨鱼肉, 好有口感。🤪
~~~~~~~~~~~~
A. 〔个人感想:任食既配料质素都中上, 不过呢到连埋加一就唔太平, 但质素系有保证既, 个人力推大家一班人黎食, 因为呢间真系ok既!〕👍
———————-
B. 〔值得赞既系内外场服务人手充足, 补汤、清桌、礼貌、甚至效率都让人满意, Good Job〕👍
———————-
环境: 4.9/5