2024-01-23 502 浏览
今次我带大家去饱一饱口福,直冲屯门嚟食云川烧!🥢真系人见人爱嘅地道川味米线。食咗麻辣大辣红薯粉,辣得啱啱好,啖啖粉都吸满咗汤汁嘅精华,咬落去Q弹又爽口!🌶讲呢碗,啲猪颈肉真系不得了,炭烧味喷鼻,咬落去微焦香口,肥瘦分明,腍滑惹味。韭菜水饺呢,就系另一个惊喜,包裹韭菜同猪肉馅嘅饺子皮煮得啱啱好,不嬲咸香咁爽口,一啖咬落肉香同菜香即刻环绕喺口腔!仲有我大爱嘅汤底,浓郁香麻又带啲辣,即刻惹起食欲。我啲米线添嘅猪扒、冬菇同腩肉,都系咁味美多汁。尤其系啲猪扒,外皮微微焦脆,真系好入味,令人越嚼越开胃!啊,讲到令人目不转睛嘅麻辣手撕鸡,呢啲就系顶尖嘅小吃啦!鸡肉滑嫩之余,当中嘅麻辣味仲带出鸡肉嘅鲜味,够晒味,边食边点头,真系食指大动!系呢间店,每一样都系有特色,令人回味无穷,增添口福喜悦。好啦,留返啲胃口,下次再试新滋味啦!🍲👅💦