餐厅: 百芳池上便當 (太古城中心)
资讯:

2020-04-06 743 浏览
太古城买嘢食嘢选择多唔洗我多讲🌟你讲得出咩cuisine都一定有款啱你虽然系咁,但有时行到好迷失,一来太贵而且大排长龙👥👥👥今次要介绍返惊喜嘅台式便当,除咗价钱相宜,性价比真系高㗎😎百芳池上便当喺诚品内,隔壁就系天仁茗茶,完全系台湾角落!以非正式统计,喺太古城五六十蚊一个人真系food court 都未必做到🤪所以是晚眼见堂食外卖人流都不少!🌟百芳猪扒便当🍱 $59猪扒肉厚分量唔细,嫩滑唔痴牙,所有便当都有配菜,椰菜粟米腌菜,卤水蛋半只,米粉,即使饭量唔算多但成份食哂都饱🌟台湾牛肉面🍲$66推介牛肉面,我一向饭控,但牛肉面面质烟韧有咬口,汤底香浓少少辣,忍唔住饮多几啖,主角牛肉份量唔少,选用牛键部分亦卤得入味浓郁😋香滑兼备🌟台湾夜市香肠 $25我不嬲对香肠兴趣不大,但先生想试下,香肠烤得香口,脆外皮包裹著嫩肉,连我都觉得几好食👍🏻🌟芋头鲜奶小芋圆 🥤$32钟意芋头朋友千祈千祈唔好错过!芋泥分量唔少,配鲜奶好香滑,小芋圆好烟韧好好咬,甜度适中唔会好漏,真心推介!🌟黑糖珍珠仙草鲜奶 $21仙草珍珠中和返黑糖嘅糖味,用上鲜奶好滑溜用餐其间,好多人叫盐酥鸡,而且饮品都有惊喜,我觉得系除咗啲大型
太古城买嘢食嘢选择多唔洗我多讲🌟
你讲得出咩cuisine都一定有款啱你
虽然系咁,但有时行到好迷失,一来太贵而且大排长龙👥👥👥

今次要介绍返惊喜嘅台式便当,除咗价钱相宜,性价比真系高㗎😎

百芳池上便当喺诚品内,隔壁就系天仁茗茶,完全系台湾角落!

所以是晚眼见堂食外卖人流都不少!

🌟百芳猪扒便当🍱 $59
百芳猪扒便当

🌟台湾牛肉面🍲$66
台湾牛肉面

🌟台湾夜市香肠 $25
台湾夜市肠

🌟芋头鲜奶小芋圆 🥤$32
钟意芋头朋友千祈千祈唔好错过!
芋头鲜奶小芋圆

🌟黑糖珍珠仙草鲜奶 $21
仙草珍珠中和返黑糖嘅糖味,用上鲜奶好滑溜
黑糖珍珠仙草鲜奶

用餐其间,好多人叫盐酥鸡,而且饮品都有惊喜,我觉得系除咗啲大型连锁店以外选择,留待下次啦😉
2020-04-03
百芳猪扒便当