2016-07-13 1999 浏览
炸鸡热潮呢阵子都冷却落黎, 尖沙咀一带既炸鸡都无甘多人, 行过见到无人排, 朋友又好想食, 所以冲左入去啤啤佢~Fairyland既份量唔算好大, 岩2个人去食, 可以食多几样, 唔驶斋食炸鸡甘斋~ 叫左个沙律, 食炸鸡甘热气, 要食番D菜减低油腻感同罪恶感, 份量都OK, 大堆头既"沙律山", 上面洒左芝士粉同dressing, 令个沙律无甘寡; 叫多个泡菜煎, 都OK, 泡菜都多, 唔太厚/太薄, 系油左少少, 好在有叫沙律; 主角炸鸡呢, 可以拣有骨/去骨, 2个懒鬼食野唔"lur"骨, 梗系拣"no bone"! 佢既炸鸡都唔错, 唔系好大旧, 容易入口, 同埋都炸得干身唔油林林, 再配埋薯片, 你可以话扼钱啦, 扼左半碟鸡, 但食过其他炸鸡, 大大碟, 不过食极都系炸鸡, 食食下都会剩番晒系到, 都系嘥左D野, 反而食下鸡, 饮啖啤酒, 再食下薯片, 唔觉唔觉又食晒D野. 啤酒呢, 其他台都叫韩国啤, 我地嫌一支份量少, 叫左2杯生啤, 够冻, 配热辣辣炸鸡一流~

用餐时段