講到台灣比較早期傳入香港嘅嘢食,炸雞就真係當之無愧啦⁣。🇹🇼⁣⁣⁣大香香炸雞($50)[好味度:6/10]⁣⁣好老實,係真係失望嘅。😫 由於佢係用雪藏雞嘅關係,所以佢嘅肉係冇乜雞肉味㗎。😩 咬落去,只有啱啱好嘅肉汁出嚟,雖然唔乾,但係係唔夠雞汁嘅情況下就冇雞味嘞。😓 好處就係佢係即炸,我見佢由個油爐拎出嚟去到放落我個袋,都係兩三兩分鐘內,所以非常新鮮,仲係熱辣辣嘅。😚 而且外面,層皮夠薄夠脆,而且鋪上佢哋秘製嘅胡椒粉,非常惹味,我諗哩個先係鹽酥雞嘅靈魂呀。😏⁣⁣⁣水果冰茶 ($15) [好飲度:3/10]⁣⁣其實呢個茶呢,係一啲都唔似茶㗎。🤗 飲落去,我只係feel到有百香果糖漿同埋橙汁嗰啲好假嘅味道啫。😩 一啲茶嘅甘香,都係唔出唔到嚟㗎,所以我唔明點解可以叫水果冰茶嘞。🤯 其實佢只係用部機直接撳出嚟,都理解到其實都係啲預製品嚟㗎啫。😒⁣⁣⁣不過呢間舖頭最近喺各大平台都做緊好多promotion,咁我諗有優惠之下都幾值得食嘅⁣。🤑⁣

大香香炸雞($50)[好味度:6/10]⁣⁣
大香香炸雞