2015-09-02
下午一點,唔使等位,我媽咪話如果入面冇位就走人,因為坐出面好熱喎!但亞姐安排我哋兩個人坐入面卡位,咁我哋就order lunch set! 西湯 - 紅湯,ok!中湯 - 青紅蘿蔔味精湯凍檸茶少冰兩杯 - 唔似有少到冰!1)西班牙海鮮扁意粉意粉煮得太耐太軟,個汁係食薯條嗰d蕃茄汁。魚柳食唔出,用炸粉99%魚柳1%,(我即時諗起賽螃蟹都冇蟹啦!嚟安慰自己!) 所以西班牙海鮮?in 賽螃蟹version。我媽撩開哂d炸粉唔食!2)焗芝士椰香咖喱雞扒飯雞扒有酸味,已經放棄咗!唔知係變壞咗定係唔知用d乜去醃d雞扒。不過D飯一粒一粒,幾乾身吓,好chewy, 幾好味!個汁都ok! 正當我想讚好味時,(頂!)竟然有條毛响飯裡面?!!!其實之前媽媽會已經有媽咪話佢帶個一歲幾嘅BB到香港達人用膳。餵bb食到地下都有d飯,waitress亞姐除咗黑面外,更大大聲同收銀亞姐話「痴線㗎!食到周地都係!要我抹!」我諗住我冇帶小朋友一齊嚟,我又唔驚你服務態度差,但宜家,我驚食炸粉,酸味雞同毛囉!
西湯 - 紅湯,ok!
中湯 - 青紅蘿蔔味精湯
凍檸茶少冰兩杯 - 唔似有少到冰!
1)西班牙海鮮扁意粉
2)焗芝士椰香咖喱雞扒飯