2020-01-17 643 浏览
上星期朋友生日,知道佢系一个火锅撚,于是问吓朋友有冇啲咩火锅店介绍,有朋友推介呢间位于上环新开嘅私房火锅店当日book咗枱上到去后店员非常友善推介佢哋有啲乜嘢主打佢哋都会提供免费嘅餐前小食,木耳香酸,青瓜爽脆,非常醒胃天气寒冷,听从店员推荐想知佢哋主打嘅椰子鸡煲,店员叫我地先饮汤,因为汤底加入左两个椰青水,入口果然十分清甜,配搭鲜鸡感觉非常驱寒补身店员同样推荐佢哋自家制响铃,并且非常特别唔建议落汤食,直接点上佢哋自制酸甜酱,果然冇介绍错,入口非常香脆有层次,并非一般火锅店响铃可媲美墨鱼胶同样自家制,而且份量都几多,入口非常重墨鱼香,而且口感弹牙,推介椰子鸡煲配上油麦菜果然系绝佳配搭,椰子鸡煲本身嘅鲜甜味再加上油麦菜本身嘅菜甜非常配合,将本身嘅清甜味带到另一个层次

当日book咗枱上到去后店员非常友善推介佢哋有啲乜嘢主打

佢哋都会提供免费嘅餐前小食,木耳香酸,青瓜爽脆,非常醒胃