2020-11-21
見最近凍咗想打邊爐,我即刻就諗到一鍋堂!因為上次食真係好好食又唔係貴款式又多👍🏻同上次一樣,一出電梯就見到一班人係度排隊,好彩我哋一早book咗位,係櫃檯登記完就入得。今次我地就叫咗個胡椒豬肚湯,個湯好足料,除咗有好多豬肚仲好多酸菜!酸中帶微辣好正。值得一提,呢度用qr code落單,上菜快又唔漏單真心抵讚。未開始打邊爐就點豬耳同秋葵食住先,豬耳小辣開胃,秋葵爽口,呢2個作為前錯都幾好。打邊爐嘅食物都非常之多款,肉類我地叫咗封木柳同羊肉片,相對下羊肉片比輕好食,不會太肥而且有so味👍🏻獅子狗、鴨血、貢丸呢呢就正正常常,特別推介係潮州牛丸,爽口彈牙,口感一流食完一份又一份。海鮮就試咗推介嘅沙白蜆,味道都幾清甜又係食咗幾碟。飲品除咗一般有嘅野飲,介有4款自家制嘅野飲。食完野仲有雪糕食,簡直就係平靚正之選。
海鮮就試咗推介嘅沙白蜆,味道都幾清甜又係食咗幾碟。