2020-03-11 1217 浏览
呢间本来系火锅店黎,上网见到佢而家有埋小菜,串烧呢啲,吸引左我同朋友去食~我同朋友6点就上到去,一入到去就见到有缸养住啲龙虾。呢啲始终都系自己铺头养住先做到新鲜呢!menu上面除左有火锅既食品之外,仲有精选晚餐,串烧set同埋小菜添。精选晚餐好似太heavy,所以我地叫左个串烧set加两款小菜share,仲加左两只蛏子。先黎冲绳生啤,好易入口好清新,泡沫都好细滑~带少少苦味,但唔会会令本身麻麻地啤酒既我觉得抗拒。蛏子好甜,都几大只。串烧set入面有蚝,虾,芝士狮子狗,牛舌,牛柳,同埋烧粟米。蚝都ok大只,加左蒜蓉烧,蚝既肉好嫩滑。虾都几新鲜,唔错。第一次食芝士狮子狗,原来都几好食,而且芝士都好香。牛舌唔韧,仲几淋,不过唔系舌芯最弹牙既地方。牛柳反而普通啲,不太特别。粟米唔会烧到好干。血池水煮鱼片都颇辣,不过唔食得好辣既朋友都话算易入口既。鱼片用左脆肉鲩,煮完都仲keep到脆身。入面仲有青瓜同金菇,我个人私心希望佢加多啲金菇落去呢。最后有个清炒椰菜,椰菜炒得几甜,仲有啲菇系入面,几清新。总括黎讲,呢到既小菜都唔太油,炒菜唔油,甚至水煮鱼都唔会油,几健康。串烧方面质素都ok,so far食

蛏子好甜,都几大只。

最后有个清炒椰菜,椰菜炒得几甜,仲有啲菇系入面,几清新。

总括黎讲,呢到既小菜都唔太油,炒菜唔油,甚至水煮鱼都唔会油,几健康。串烧方面质素都ok,so far食到蚝,蛏子同虾都新鲜。
2020-03-10
用餐时段