2023-04-25
呢一間隱世扒房真係好值得大家去試!!😆💛小妹已經食咗好幾次 但仍然每次都會好期待整個用餐體驗✨最欣賞係佢唔係淨係得一般餐廳嘅沙律湯主菜同甜品 可以的話都可以再加錢試佢哋嘅Cold Dish同埋Appertizer~一開頭會有Welcome Drink🥂佢哋嘅Welcome Drink清爽 係成個飲食體驗好嘅開始~🍴飲完沙律同湯 餐廳嘅Chef Starter 係賣點之一💯作為客人真係完全感受到主廚係有幾鍾意分享食物🤤仲要Chef Starter一啲都唔馬虎 我更因為主廚同餐廳願意喺呢度花心機而更欣賞佢哋🥺🍴Main Course方面 我食咗Oyster Blade 肉質偏冧帶甜 好啱我口味~我覺得佢哋嘅牛扒款式選擇多 大家唔識揀可以問店員意見 佢哋都好樂意幫你揀出最啱你口味嘅牛扒~ 餐廳都有提供其他肉類同意粉揀 有機會再試下~🍴Dessert就食返佢地preset嘅macaron 下次等我試下佢哋嘅Opera Cake😋我最欣賞就係店員嘅態度 佢哋一開始已經好細心咁介紹前菜牛扒種類 令我呢啲唔太識點揀啱自己食嘅牛肉部位👍🏻唔少得就係佢哋嘅Wine Pairing🤤店員會好詳細解釋各種酒
呢一間隱世扒房真係好值得大家去試!!😆💛
小妹已經食咗好幾次 但仍然每次都會好期待整個用餐體驗✨
唔少得就係佢哋嘅Wine Pairing🤤店員會好詳細解釋各種酒嘅產地同香味 令你更享受佢哋準備嘅courses 我會話佢哋嘅Wine Pairing為整個用餐經驗加好多分 亦係我多次再食嘅原因!! 老闆好好人向我哋推介啱我哋飲嘅酒 今次我哋喺餐廳開咗一支紅酒 我都覺得唔錯~
💰Dinner Set: Oyster Blade Steak ($460)
Wine Pairing: $260 (for 1st person) $200 (for 2nd person)
Free Cockage嘅高質黃店大家要多多支持!!🔥🫶🏻
Overall: 🌕🌕🌕🌕🌗
📍後街牛扒 Backstreet Steakhouse
@backstreet_steak
地址: 灣仔交加里7號永成大廈地下A舖
#eatgoodwestsin_wanchai #eatgoodwestsin_yellow #eatgoodwestsin_western #eatgoodwestsin_couple #eatgoodwestsin_celebration
#hkfoodie #港島黃店 #灣仔黃店 #灣仔美食 #香港扒房
#hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongsteakhouse #hongkongisland
#hkgirl #hkfood #hkig #foodstagram #steak #winepairingdinner #winepairing