2021-08-03
灣仔友冇人唔識杜老誌大飯店,唔講唔知,原來改名叫火鍋餐廳,灣仔友今日帶我熱辣辣食火鍋,竟然有大驚喜喎!餐廳氣派唔多講,全新餐牌款式多到睇唔晒!牛肉款式多,海鮮選擇多,特色配料花款多!首先我們點了鴛鴦鍋,分別是芫荽皮蛋豆腐湯併大紅袍四川招牌麻辣湯。芫荽皮蛋足料,麻辣湯辣度十足香噴噴。第一次食封門柳,原來牛肉可以咁軟身,越咬越有牛肉味,比新鮮牛柳更加好吃,下次一定要encore!餐廳內有個大魚缸,見到好多海鮮都大隻又新鮮,於是點了海鮮船,睇得又食得!有最矜貴南非鮑魚,原來多毛的鮑魚係最好食,其次就是大過手掌的大虎蝦,新鮮爽口彈牙!白鱔片大件又啖啖肉,這隻超級海鮮船真的包羅萬有!新鮮鴨血好抵食,一碟有八大件,鴨血厚身而且爽QQ,完全吸收麻辣湯汁,咬落極之Juicy,就算滾好耐都不會散開。