招聘中
$17,600-$18,600
月薪
12月头已经黎过利东街影相喇。不过知道夜晚灯饰摆设会再靓啲,专登再约埋朋友去打卡,影相之前见到金子半之助好多人排队,谂起好耐都冇食过天妇罗就入去试下。<江户前天丼> $138点咗江户前天丼,有穴子、海老、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋、海苔等配料。我哋发觉天妇罗比起坊间常见较为深色,原来丼饭既入面嘅天妇罗采用日本特制高级胡麻油,所以天妇罗色泽会较深,香味亦更为突出。前天丼既穴子其实喺星鳗,比起一般食到嘅鳗鱼肉质结实而且脂肪较少,呢个招牌既穴子天妇罗有成30cm长,鱼身厚肉肥美,食落好满足。跟返店家所推介嘅食法,食到一半时将温泉蛋整碎混和白饭同配料,饭香蛋滑,口感更为creamy,伴带住天妇罗嘅香气。<迷你天丼&稻庭乌冬(冷)> $118朋友心大心细咩都想试下,就拣咗迷你天丼mix稻庭乌冬,其实除咗冻嘅之外都可以拣热嘅稻庭乌冬。迷你天丼麻雀虽小,五脏俱全,同样都有海老、温泉蛋、海苔,不过就多咗菇菌、南瓜等配菜,食法同江户前天丼基本上一样,海老、菇菌天妇罗酥脆美味,食落一啲都唔会觉得𠝹口。稻庭乌冬几特别,会跟上一碗清汤底,客人可以因应自己嘅需要加适量嘅芥末同葱丝入
<江户前天丼> $138
江户前天丼
江户前天丼
<迷你天丼&稻庭乌冬(冷)> $118
朋友心大心细咩都想试下,就拣咗迷你天丼mix稻庭乌冬,其实除咗冻嘅之外都可以拣热嘅稻庭乌冬。迷你天丼麻雀虽小,五脏俱全,同样都有海老、温泉蛋、海苔,不过就多咗菇菌、南瓜等配菜,食法同江户前天丼基本上一样,海老、菇菌天妇罗酥脆美味,食落一啲都唔会觉得𠝹口。稻庭乌冬几特别,会跟上一碗清汤底,客人可以因应自己嘅需要加适量嘅芥末同葱丝入去,再逐啲将冻嘅稻庭乌冬放入汤底浸泡,食落清新,带有芥末独特既辛辣味,但又唔会过于抢走微甜汤底既风头。
稻庭乌冬(冷)
迷你天丼
<赤金鲷> $28
<小柱鱿鱼天妇罗饼>$28
我哋另外再追加赤金鲷同埋 小柱鱿鱼天妇罗饼。赤金鲷鱼肉细嫩,口感滑溜,每一啖都食到鲷鱼独特嘅鱼香;小柱鱿鱼天妇罗饼中既鱿鱼切成颗粒状,味道细腻弹牙,点埋附上嘅酱油更增添一份咸香。
小柱鱿鱼天妇罗饼,赤金鲷
店家提供嘅黑豆茶,味道清爽,带有一份豆香,颇为解腻,正适合配搭天妇罗一同食用。
黑豆茶
用餐时段