2023-05-09 93 浏览
呢間係灣仔地鐵站C出口旁邊嘅中式小餐館已經經過好多次,今次趁住假日同屋企人一齊黎食個lunch☺️值得一讚係侍應服務態度好好,好周到😊🫖普洱茶入口好順滑,唔苦澀,我添咗好多杯😝🐷燒味雙拼燒肉拼叉燒~叉燒肥瘦均勻,肉質唔嚡~燒肉夠脆,沾上芥末,刺激又滋味😋🦐鴛鴦蝦球一款用上芥末蛋黃醬,配上彈牙嘅蝦球係一種較西式嘅配搭~另一種用上🍓士多啤梨醬,酸酸甜甜,呢個會較芥末蛋黃醬更加開胃,兩者各有特色🌟⭐️金沙窩巴以鹹蛋黃裹上炸米制作而成,夠脆又鹹香~美味而且十分邪惡😈🐟鳳凰展翅酥炸小黃魚,炸得十分香脆,大部分細小嘅骨都可以食埋~入面嘅肉都仲keep到水份,唔會好干~另外上面加咗辣味🧄炸蒜,令到佢更加香口!🍝包你撈起係🐷豬筋撈粗麵~個麵煮嘅時間拿捏得好好~麵質仲帶有嚼勁😋牛筋就食得多,豬筋就第一次食😳我覺得冇牛筋咁硬,但依然係有滿滿骨膠原😝另外必加佢旁邊另上嘅花椒油,麻香而不辣!必!加!推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️再訪:Yes

🫖普洱茶
入口好順滑,唔苦澀,我添咗好多杯😝

🐷燒味雙拼

🦐鴛鴦蝦球

⭐️金沙窩巴
以鹹蛋黃裹上炸米制作而成,夠脆又鹹香~美味而且十分邪惡😈

🐟鳳凰展翅

🍝包你撈起