一聽到停晚市真係晴天霹靂,早啲放工沖去澳葡牛奶餐室,提早食返個晚餐先,唔使成日食外賣。澳葡喺深水埗來講算係新穎,裝修乾淨企理,價錢合理,衛生環境好,店員服務態度都好細心。金沙雞翼 $ 26.00自助落單,先來雞翼小食,金沙有口感,雞翼皮脆肉多汁,一啲都唔 dry 好味道!香炸韭菜餃最近買股票成日做韭菜,一於食返個香炸韭菜餃,宣洩一下不滿情緒。咬落去都好脆卜卜,好多韭菜。牛乳蛋蓋飯系列吉列豬扒蛋蓋飯配照燒汁 $58.00雖然牛乳蛋蓋冇日本嘅咁好食,但係質素都唔差,好香好滑,味道濃郁。吉列豬扒 炸得好香脆,皮薄肉厚,加錢要埋荷包蛋,蛋汁特別香,飯配照燒汁,多汁撈飯啱晒。宇治金時鮮奶手工飲品,有驚喜,多奶少甜,味道適中。 蔥油金沙炸雞髀飯好期待多蔥油,有廣東燒味舖的水準,金沙炸雞髀,特別香濃,惹味十足,好大隻雞髀,快食一流。美祿鮮奶水準穩陣,香港特色的好選擇。熱杏汁燉奶 $ 28.00估唔到最後仲可以食埋甜品添!熱辣辣好滋潤。凍正宗雙皮奶 $ 26.00入口香滑,奶味濃郁,滋味無窮。葡撻 $ 24.00澳門地道甜品又點少得葡撻呢?打孖上,我鍾意甜甜地,撻皮好鬆脆。

金沙雞翼 $ 26.00

香炸韭菜餃

牛乳蛋蓋飯系列
吉列豬扒蛋蓋飯配照燒汁 $58.00

宇治金時鮮奶
手工飲品,有驚喜,多奶少甜,味道適中。

蔥油金沙炸雞髀飯

美祿鮮奶
水準穩陣,香港特色的好選擇。

熱杏汁燉奶 $ 28.00
估唔到最後仲可以食埋甜品添!熱辣辣好滋潤。

凍正宗雙皮奶 $ 26.00
入口香滑,奶味濃郁,滋味無窮。

葡撻 $ 24.00