2025-05-18
上星期去咗銅鑼灣食poke bowl. 朋友話我知原來而家好流行食poke bowl. 咁啱我最近比較熱氣,想食得清淡健康D,所以去咗呢間食。Tuna The Classic有吞拿魚,牛油果,青瓜,新鮮芒果,芝麻配自製醬油。飯上面鋪滿所有配料,好豐富!Tuna刺身好新鮮。牛油果同青瓜都好Fresh, 配上芒果,成個配搭都好清新。I Am Greedy有三文魚,吞拿魚,鮮蝦,蟹柳沙律,蟹籽,雞蛋絲,青瓜,枝豆,芝麻配自製醬油。食材好豐富,乜都有,健康又有營養。飯底可以選擇壽司飯、壽司飯配沙律、糙米飯等。我揀咗壽司飯。飯入面加咗少少自製醬油,有些調味,味道啱啱好。加埋新鮮嘅刺身一齊食,份外覺得鮮味。Menu除咗有一D指定嘅poke bowl之外,仲有自選menu, 你可以自己選擇材料製作poke bowl. 飲品我叫咗熱情果菠蘿梳打。熱情果加菠蘿,味道好清新。其實我係第一次食poke bowl. 初初以為會唔會冇咩味道,但原來係好味。同埋係健康、有營養又夠飽肚。呢間值得推介!
咁啱我最近比較熱氣,想食得清淡健康D,所以去咗呢間食。
Tuna The Classic
I Am Greedy
飯底可以選擇壽司飯、壽司飯配沙律、糙米飯等。
飲品我叫咗熱情果菠蘿梳打。熱情果加菠蘿,味道好清新。