2019-07-28 744 浏览
平时工作忙到无停手,放工后梗系想轻松一下揾d好嘢食,日本料理一向都系本人的至爱之一,而朋友食过和民觉得唔错,就趁今日出开茘枝角做嘢,一于约埋朋友去食下。餐牌都有好多选择,图文并贸清清楚楚,单睇图片已好吸引,好似样样嘢都想食,真系唔知点拣好😀几经思量,我们终于拣到。先嚟一款豪华刺身盛合,每款有三件,因为吞拿鱼无晒,转咗带子来, 再加上原本三件合共六件 ,质素几好够新鲜, 三文鱼色泽亮丽, 油脂好靓,入口即溶鲜甜美味。牛肉䓓喜烧份量足,set得又靓又整齐,睇落几丰富,材料有雪花牛肉片 大莴 金菇 冬菇 豆腐 娃娃菜,酱汁味道甘甜浓郁,牛肉口感仲好juicy添, 食完个汤唔好嘥,加入乌冬同生鸡蛋, 超满足呀。点了一份和风牛小排陶板烧,$99八块唔系贵,质量非常唔错,油花分布相当均匀细致,吃起来肉质软嫩肉味十足。寿司卷盛,五种款式 ,卖相小巧精致。个饭唔会太大旧,整体质素都好新鲜。盛满天妇罗盒子饭,金黄色蛋浆薄脆唔厚,食落香口松化,酥脆美味。以和食来说,饺子可算是常见热门菜色,$29六只好抵食,饺子煎至金黄色,外皮酥脆香口,皮薄多汁味道一流。和民位于四小龙商场里面,交通便利, 荔一枝角站行上去

和民位于四小龙商场里面,交通便利, 荔一枝角站行上去就好易揾到,店铺环境舒适好坐, 店员招呼周到,食物款式种类又多,而且价钱合理, 下次有机会都会再来。

2019-07-23