2020-04-10 830 浏览
趁住呢幾日天氣仍然凍凍地,一於同女朋友去青衣城「牛摩」食放題。我地揀咗「美國極品牛小排+海鮮放題」。90分鐘,任食極品牛小排、特級牛肉、精選牛肉、豚肉、雞肉、帆立貝、海蝦、墨魚仔。最適合肉食獸一族。首先係燒肉的食法。放D牛油落去個煎PAN度開鑊,再放上極品牛小排,由於個電子爐溫度夠高,燒一燒就食得,真係好香牛肉味!帆立貝、海蝦、墨魚仔呢啲海鮮都好適合燒肉的食法,香噴噴的油脂味,真係好滿足。食到咁上下,就轉火鍋。火鍋係自選湯底,一人一鍋,唔洗驚同檯食飯口味唔夾,自己鍾意食咩就食咩,夠晒自由。我揀咗日式壽喜鍋,甜甜地,仲有生雞蛋提供,可以點醬。餐廳供應唔同種類的肉丸、芋絲、腸仔、魚蛋、蔬菜、烏冬、蕎麥麵,不過因為之前已經食咗好多牛肉,好滿足,真係眼闊肚窄。飲品都係任飲,可樂、橙汁、蘋果汁,大路嘅選擇都有。當然都仲有雪糕甜品,但我食唔落喇。

食到咁上下,就轉火鍋火鍋係自選湯底,一人一鍋,唔洗驚同檯食飯口味唔夾,自己鍾意食咩就食咩,夠晒自由。我揀咗日式壽喜鍋,甜甜地,仲有生雞蛋提供,可以點醬。