2021-04-15 725 浏览
友人有好事宣布所以请食饭🤩当然要食好d啦!今次黎到想试好耐既鉄人旨花食铁板烧一入到去就见到餐厅其实分左两边一边做omakase 另一边就做铁板烧 我去果日就有三位铁板烧师傅serve紧三枱客我果枱就仲有对情侣一坐低侍应就俾个篮你放袋👍🏻服务好好 同友人最后拣左二人龙虾套餐🦞拣好就开始等睇师傅表演😍- -1️⃣前菜:沙律+黑芝麻酱青柠虾豆腐平时食得多系白芝麻酱 今次呢个系黑芝麻酱好特别 黑芝麻好香👍🏻只虾亦带有青柠香味 前菜都做得咁好令我更加期待之后既菜式!- -2️⃣汁煮白鳕鱼上菜果下真系觉得靓到dom一声😍见住师傅摆盘 加食用花🌸真系好有心机白鳕鱼个鱼皮煎到好香脆 食落真系卜卜声 食完口腔仲有阵微焦香 令人回味无穷 鱼亦煎得香嫩🐟加埋底下既甜洋葱🧅一齐食真系无得弹!- -3️⃣龙虾配海胆汁戏肉黎喇😋😋系新鲜生猛既龙虾🦞呀点知佢新鲜?师傅放上铁板时d龙虾脚仲识郁架😎龙虾超弹牙 加埋海胆汁 鲜甜到唔想再讲野 默默地吃就好😆- -4️⃣莲藕配忌廉薯蓉点解连个薯蓉都咁好食!食铁板烧其中一样好处就系可以同师傅交流 问师傅点整 师傅亦都好乐意教你 你想知点整出咁好食既薯蓉可以黎问下师傅😂- -5️⃣熊本县产A5和王
友人有好事宣布所以请食饭🤩当然要食好d啦!
今次黎到想试好耐既鉄人旨花食铁板烧
一坐低侍应就俾个篮你放袋👍🏻服务好好

同友人最后拣左二人龙虾套餐🦞
拣好就开始等睇师傅表演😍
1️⃣前菜:沙律+黑芝麻酱青柠虾豆腐

只虾亦带有青柠香味 前菜都做得咁好令我更加期待之后既菜式!
2️⃣汁煮白鳕鱼
上菜果下真系觉得靓到dom一声😍
见住师傅摆盘 加食用花🌸真系好有心机

鱼亦煎得香嫩🐟加埋底下既甜洋葱🧅一齐食真系无得弹!
3️⃣龙虾配海胆汁
戏肉黎喇😋😋
系新鲜生猛既龙虾🦞呀
点知佢新鲜?师傅放上铁板时d龙虾脚仲识郁架😎

龙虾超弹牙 加埋海胆汁 鲜甜到唔想再讲野 默默地吃就好😆
4️⃣莲藕配忌廉薯蓉
点解连个薯蓉都咁好食!

5️⃣熊本县产A5和王牛

另一个重头戏系A5和牛!
入口即融 牛既油脂入到口散发出既脂香真系唔惹少🐂
师傅加埋羽衣甘蓝 蕃薯同炸蒜片做配菜 所有野都好夹好好食呀😆
6️⃣炒饭
食到呢到已经饱饱地 但个炒饭香到令人忍唔住扒多两啖 加埋配菜既梅菜同日本萝卜 咸香甜 正呀!
7️⃣鸡汤
最黎呢个汤都好出色😋
先加酒烧一烧 再加鸡汤同菇 饮落口好顺好正 有别于一般既鸡汤
8️⃣甜品
最后甜品就系雪糕 为呢餐画上完满既句号
总括黎讲 呢餐真系食得好满意
野食好食不在话下 师傅亦都同你好好倾 由食材同煮食用具都同你倾得好开心 令餐饭生色不少👍🏻
价钱:$2380+10%
系完全对得住个价钱既一餐饭😉