2019-01-01
依度食過一次午餐,水準都唔錯,事隔二年多再來食晚餐,咁搵到少少咪可以食貴少少囉,最貴由一千五百至一千九百,就選擇左最貴既1900元未計加一既OMAKASE,這個價錢都係目前常見既價錢,有啲再貴就唔講住啦,冬天都會食左口魚,食落幾肥,有甜味,有少少入口溶化感覺,很不錯,雖然唔係我目前食過最好,但都有水準.鰤魚同樣冬天必食,我會覺得鰤魚比鮪魚更吸引,個皮燒過帶脆口,肉質夠肥,食此味都係厚切係王道,真係好似食燒肉咁,都唔錯,不過左口魚吸引少少鮟鱇魚肝同皮剝,前者經過慢煮,仲要切成午餐肉咁厚,正常都會開心,很嫩滑質感,但味道偏淡,驚喜不及前二晚係鮨魂用蘿蔔夾住,皮剝既肝撈埋啲肉,其實都唔係食得出有咩味道,整體上二者都可以做得更好.拖羅都係肥美,個醬酸酸地都幾好,美味但唔會有驚喜一品.鰹魚,都新鮮,依一味都容易腥都爆,外表都會燒過,係有少少香味,不用沾醬汁會比較好香箱蟹,今年第二次食,份量還好啦.熟食有蠔同龍蝦,後者冇乜特別之處,普通,前者蠔配上柿都幾夾.一件蠔配上一件柿可以中和返個味,依二個熟食既擺飾都幾好,但如果四百蚊之差係只多這二款而刺身壽司都相同,就唔係太抵,鯖魚都新鮮,飯粒唔會太濕,這
拖羅都係肥美,個醬酸酸地都幾好,美味但唔會有驚喜一品.
香箱蟹,今年第二次食,份量還好啦.
鯖魚都新鮮,飯粒唔會太濕,這裏的飯都幾好.
銀鱈魚沒有特別,寧願給一件貝類
車海老,我很喜歡食,因為熟多過生,有甜味,
三文魚配上白子撈埋白飯,但個人感為比較浪費了白子,突出唔到,係全晚比較差
蟹肉蟹膏就夠甜
海膽配上用米製成既塩,少少咸配上海膽甜味,不錯,同埋海膽比既份量都幾多,雖然唔係夏天食,但都好食
這一餐晚飯很好的體驗,以1900元就有少少貴,有唔少都不錯,除左一,二道有點失望.我會喜歡握多二件壽司比起一碗一碗咁上,覺得廚師都要注意食客既反應,下次還未知去邊間食,