2020-05-11
好耐冇黎過灣仔 都唔知有咩好野食 但係一出地鐵站口 見到依間茶餐廳3點幾都仲要排隊 就知好野黎行近d一睇 原來係旺記 唔怪得啦 之前係尖沙咀旺記食過佢既下午茶 仲記得係芝士洋蔥豬排豬仔飽 豬仔飽夾住厚身豬排 再加埋洋蔥同芝士 到而家都仲記億猶新炸南乳雞脾 啖啖肉 雖然好想食多次 但係今日實在太肚餓 一定要食飯!有睇過我之前食評既人都知 滑蛋叉燒飯係我最愛 唔知依間既滑蛋飯水準如何?嗌左個滑蛋蝦仁飯外賣 滑蛋飯如果D蛋凍左就一定冇咁好食 但係拎到上公司都仲係熱辣辣 滑蛋CUM曬成個飯 足料指數爆登 拎黎撈飯一流 之前食過一D蝦仁完全冇蝦味 一睇就知雪左好耐 但依個就唔會 而且彈牙有咬口 徐左杯熱咖啡拎到上手唔夠熱之外 總括黎講十分高質 由於實在太肚餓再加上岩岩個滑蛋蝦仁飯實在太正 我決定番去叫多個下午茶食!依個炸南乳雞脾 啖啖肉 原本以為南乳同雞脾唔會太夾 點知咁正 本身個人黎講唔太鍾意南乳味 好彩依個南乳雞脾 南乳味唔算好重 岩岩好 而且雞脾炸得外脆卜卜 一啖咬落去肉汁立即bid出黎 好彩冇整污漕件衫
炸南乳雞脾 啖啖肉
雖然好想食多次 但係今日實在太肚餓 一定要食飯!
爽口滑蛋蝦仁飯