2019-03-23 580 浏览
天气又忽然转凉,就好想去打边炉。7点左右去到,虽然无订位,都即刻有位~可能出名嘅关系,旁边搭枱嘅都系游客多。入面嘅装修都好似港式街市同大排档嘅风味,仲有个海鲜档俾客人拣生猛海鲜👍🏻一坐低就有酱料自己调。最出名系花胶鸡汤,我地当然唔会错过😋😋一上枱侍应会帮忙剪开鸡件,细嘅花胶鸡煲有半只鸡,仲有好多花胶,两个人最后都食唔哂。墨汁墨鱼滑几特别,食落已经调好味,唔会有墨汁果种腥味,有粒粒墨鱼肉又够弹牙,材料够哂新鲜!🦑仲叫左其他食材,鲜淮山唔错。反而响铃唔够脆,浸完汤食落都仲有啲过油腻,少少失望。冰豆腐都推介,可以吸哂汤汁精华,不过食嘅时候小心辣亲👍🏻👍🏻食物质素系唔错,两个人埋单8xx,性价比比起同水平火锅店高👍🏻
一坐低就有酱料自己调。
酱料

最出名系花胶鸡汤,我地当然唔会错过😋😋
花胶鸡煲

墨汁墨鱼滑