2019-05-27 271 浏览
行经花园街买花盆,买完就搵食~ 话明山东饺子,饺子好食鲜味唔洗讲~ 最神奇嘅系竟然有老火炖汤同滋补糖水呀嘛~平时都无咩汤水,咪嗌个原盅花胶响螺炖鸡汤饮下罗~ 一打开盖,香气扑鼻,再望下就见到盅内劲多料,花胶响螺, 大件鸡,仲有金华火腿、龙眼、淮山... 好夸张🤩 侍应仲比左枝盐,话想咸d可以自己加~ 我梗系钟意原汁原味啦,老火炖汤,材料十足已经好够味,完全零味精,滋润养生~ 无住家汤嘅人可以嚟补补~另外值得一提嘅系手撕鸡加拍青瓜~ 嗌左碟嚟做前菜,手撕鸡味道令人惊喜 😍 入口阵阵烟薰香,系心机之作,令人食唔停口 😂 其他餐厅通常都系清蒸手撕鸡,呢度烟薰都系第一次食,好好食😋食饱饱梗系要食甜品啦~ 唔洗周围腾,即刻食埋木瓜桃胶百合莲子炖糖水 🤤 原来一样劲足料❣️ 仲要$26咋,超抵~ 识食一定食热嘅❣️❣️❣️ 怕热食冻都得~ 木瓜糖水甜度刚刚好,桃胶蛋白丰富,补充骨胶原;木瓜维他命C高,对皮肤抗氧化能力好;百合莲子冰糖又滋荫。食完即刻又靓左 😂😊

2019-05-22
  • 手撕鸡