Cambo ขุนทอง (The ONE)

2020-11-18 60 浏览
Lunch时段嚟到尖沙咀揾食,今次去到the one四楼嘅cambo食泰国嘢。间野应该都算受欢迎,平日午餐时段嚟到门口都要排左一阵队先有位。见呢度Menu嘅主打系泰式猪手猪髀饭同泰式去骨海南鸡饭,就同朋友两个人食,每个人嘅主餐分别买咗呢两样,海南鸡饭可以拣油饭或者白饭,个人想食冇咁油所以都系拣返普通白饭。首先系泰式猪手猪髀饭,上碟时都几有惊喜,系成个细煲咁上,就咁望落嘅份量都算几多,亦唔会太多骨而无肉,煲底就以伴菜垫底,食落都算几入味;海南鸡饭方面,全碟都系以去咗骨嘅形式上碟,虽然系去咗骨,但系份量算OK,都算有鸡翼同埋鸡髀肉,食落鸡肉算系嫩滑,美中不足嘅系觉得鸡皮有点略厚,如在薄一点就更理想。另外仲叫咗牛、猪,鸡串烧同埋香茅烤猪颈肉,串烧烧得几唔错, 啲肉唔会烧到干晒,食落几juicy,配埋个沙嗲酱都十分美味;而猪颈肉都做得十分香口,同个泰式辣将相当搭配。嘢饮方面就不过不失,叫咗冻柠茶同青柠梳打,当中嘅梳打水望落系用咗当地嘅梳打水,美观得来又增添左一啲泰式风情。以呢间餐厅既价钱以全港黎讲唔算特别平,但同尖沙咀同区比较,仲要位于商场入面黎讲就算系平民,环境同食物质素都算唔错。

2020-11-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段