2023-02-10 683 浏览
今期又去食D惹味又刺激味蕾嘅美食滿足食慾,首選一定係川菜美食風味夠晒正宗,今晚就來到尖沙咀金巴利道呢間川味辣蟹食肆好好品嚐一番,係門口已被呢盤招牌菜海鮮大咖吸引住眼中,當然美食梗係唔止咁少,仲有豬骨煲、馳名砂鍋粥、招牌炒蟹、烤魚、串燒同多款火鍋配料等,真係未必一次咁食得晒所有口味,我哋都點了幾款人氣美食,家陣做緊$1蚊優惠菜式,平均每人消費滿$150以上就可以食到以下其中一款美食川味雞煲、花膠雞湯及椰子雞湯,我哋首選係川味雞煲份量都有半隻,用Gas爐煲住一邊咁食到啖啖辣味香滑雞肉,配合出色嘅醬汁更份外滋味,輪到有海鮮精選推介,日式燒原隻墨魚筒,肉質彈口鮮嫩多汁,沾上香甜燒醬汁同辣粉提升味道,到另一款招牌豬骨煲用料十足,有蘿蔔同粟米以及大大件豬骨,先飲碗鮮甜美味湯底滋潤一下,滾多一陣先至享用等食材吸收湯汁精華先,再食番串燒鮮白鱔,入口皮脆肉嫩飽滿魚油係口中散發出來,食得津津入味,仲有呢件風味燒黑豚肉,油脂分布平均香脆可口,係時候攞返件豬骨慢慢㗳下先,食到飽滿骨膠原肉粒,再點了其他火鍋配料一邊滾食一邊食夠晒滿足,最後食埋呢碗酸酸辣辣開胃十足嘅四川酸辣粉,咁又享受一餐地道風味美食。
咁又享受一餐地道風味美食。