2020-01-05 1138 浏览
今朝一早同小朋友去小店附近的playhouse玩,玩完之后,觉得有些肚饿,便周围揾美食,附近好多小型食店,行了一圈,便睇中这间卖越式美食,因为本人好钟意酸味,开胃麻,而且有其他食品都啱小朋友食。最重要附近既小食店系外卖居多,而这间有2限bar枱,4张高櫈,可以小休一下。店主介绍了有套餐,有主食之外,仲有小食和饮品,order了其中一款套餐,包括有扎肉越式法饱,这款套餐小食有2款选择:扎肉迷你捞檬/饺子3只,我选择了扎肉捞檬,饮品方面,选择了热既金罗汉果茶。扎肉越式法饱外脆内软,里面既配菜亦很新鲜,味道很fresh,不会油腻;而捞檬很香花生味,但个人觉得可以再酸d;金罗汉果茶就饮落去好舒服,有些甘甜。另外再order了一款小食,蔗虾,这个好香口,食完虾肉,咬埋蔗汁,好味道。最后再外卖一个越式扎肉法饱返娘家俾妈咪试下,佢食完都话好味,$37值得食
2020-01-04