露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
大家去湾仔庄士敦道时通常去某著名嘅大街?或者去个间开咗好耐嘅酒吧?🍎发现一间外表不显眼嘅餐厅,静静林位系一个角落手工拌面料理?虾米东东个肚有位就试试😋·一入门口就见到有显眼嘅墙壁灯饰,写著:做人呢?最紧要系开心😆你饿不饿呀我煮碗面俾你食啊即刻脑海中浮现一个事业有成嘅人回家得到家人煮一碗暖暖嘅面慰籍百般情绪,涌上心头·2个人啱食完野,点少少野食算啦😆油泼辣子鲁肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 面 $55芥香麻酱鸡丝粉皮 $42滑溜溜香芋鲜奶 $28·🍜 油泼辣子鲁肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 面我地就点咗小辣,真心唔算太辣味道非常香口。Biang Biang 面来自陕西,一种改良版嘅面,不同于传统厚实嘅口感~biang biang面更为薄身,相对都更为有嚼劲。虽然相机食先📸咗好一段时间,面都变得较为杰身,但拌随著鲁肉和些许酱汁,渐渐慢慢溶化。鲁肉肥瘦均匀,肥肉唔系油到溜油个只,连唔太钟意食鲁肉嘅我都接受到❣️🐥 芥香麻酱鸡丝粉皮鸡丝处理得非要幼细,一啲都榎口,配埋香浓嘅麻酱同青瓜丝,再捞埋粉皮一齐食,凉凉地又爽口,有麻酱嘅原因又唔会口寡寡⋯店家列依道菜为低卡首选,只有298 𝕜𝕔𝕒𝕝!最后嘅滑溜溜香芋

大家去湾仔庄士敦道时
通常去某著名嘅大街?
或者去个间开咗好耐嘅酒吧?
🍎发现一间外表不显眼嘅餐厅,静静林位系一个角落
手工拌面料理?虾米东东
个肚有位就试试😋

一入门口就见到有显眼嘅墙壁灯饰,写著:
做人呢?

芥香麻酱鸡丝粉皮 $42
滑溜溜香芋鲜奶 $28
油泼辣子鲁肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 面

🍜 油泼辣子鲁肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 面
我地就点咗小辣,真心唔算太辣
味道非常香口。
芥香麻酱鸡丝粉皮

🐥 芥香麻酱鸡丝粉皮
店家列依道菜为低卡首选,只有298 𝕜𝕔𝕒𝕝!
最后嘅滑溜溜香芋鲜奶🥛 就奶味较为突出🙈
🍴📸 4/16/2021
🏠 露面手工拌面料理 (湾仔)
📍 湾仔庄士敦道55号地下A号舖
2021-04-16