2022-04-14
📍 新蒲崗 雲川小鍋米線[新蒲崗衍慶街35號地舖]偶爾去新蒲崗,見到網上面d人話新蒲崗好偏僻好隔涉,但係其實好多巴士小巴都可以去到,大家唔好過分依賴地鐵啦🥺🥺,search #新蒲崗美食 搵到呢間米線,openrice評論唔多,似係街坊小店🫰🏻 叫咗雲川米線($51+2麻辣)+肥牛米線($49+2麻辣)+涼拌皮蛋($22)👍🏻:湯底應該係用魚煮,奶白色湯底稍稍可以聞到魚味,非常鮮甜易入口🤤🤤米線超級!滑!係我食過咁多間米線入面最滑!墨魚頭唔腥爽脆,都叫得過🤤👎🏻:芫荽草青味太重,就連y我呢個芫荽愛好者都搞唔掂🥲腩肉略嫌有d柴,皮蛋個汁醋味太重,我就麻麻小辣可能只係其他米線舖嘅bb辣,建議叫中辣😉😉真係街坊人氣小店,平日2點都要排下隊,湯底同米線真心出色,我會為咗佢哋encore