餐厅: Jan Jan 串揚專門店 (鉅芝樓)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2017-07-13 173 浏览
今日個位真系揀得啱啱好,個位完全可以望住個日藉廚師。除咗嗰日藉廚師之外,呢度嘅食材全部都由日本到親自運過黎架,我特別鐘意食就系呢度嘅菜,一嚟到就會有一大碟放喺個枱面俾你食,配埋有小小酸特製嘅醬油,真系可以食足幾兜。仲可以無限添加tim。呢到主打串揚,串揚系將一層薄薄嘅漿沾上食物,然後再喺面加脆脆再去炸,所以咬落只會有微脆,但這樣卻能保持食物原有嘅口感。我特別鐘意食喺呢度嘅蔬菜類,尤其是佢條露荀,拒唔系一般長,系起長。咬落去非常之爽口,入邊有啲汁漏出嚟,再配埋沙律醬點綴,十分好食。仲有系香菇,將冬菇餅面勾了花,而冬菇嘅下便就釀咗肉落去,咬落去有雙層嘅口感。仲有呢一個神之蕃茄,唔好睇佢好似好簡單,佢系日本直送過嚟嘅蕃茄。首先系個樣已經攞曬分,用冰鎮盛上。切開咗食,每邊都十分飽滿,再點小小鹽更提升佢嘅酸酸甜甜。肉類方面就好喜歡呢個雞翼,我一個人可以食一碟。外面微脆,雞翼肉質飽滿嫩滑。外面還淋上拒特製的醬汁,有咸味,有酒香,獨特。仲有就系呢條香腸,真系唔食得都睇得。但可惜拒系又食得又睇得。喺喎,仲有個蛋蛋,真系煎出嚟仲有煙。入口又嫩滑,仲好多汁,真系好正!建議大家下次坐吧台,可以直接望到廚師整
今日個位真系揀得啱啱好,個位完全可以望住個日藉廚師

除咗嗰日藉廚師之外,呢度嘅食材全部都由日本到親自運過黎架,

所以咬落只會有微脆,但這樣卻能保持食物原有嘅口感。

首先系個樣已經攞曬分,用冰鎮盛上。
切開咗食,每邊都十分飽滿,再點小小鹽更提升佢嘅酸酸甜甜。

外面還淋上拒特製的醬汁,有咸味,有酒香,獨特。

建議大家下次坐吧台,可以直接望到廚師整嘢食,哈哈。又有得食,又有得睇,你諗下有幾正先。
2017-07-10