餐厅: 樂聚廊
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
复活节假期前夕,系Klook book 左个港丽酒店Staycation package,包一晚普通酒店房住宿加二人咖啡园Lunch Buffet同Breakfast Buffet,$2000楼下就得啦,平又好似唔系特别平,不过我地带左两个幼童都唔另外收钱,即刻就变左好抵。早餐可以拣系边个餐厅食,地点有三个,Garden Cafe,Lobby Lounge或者Executive Lounge on the Seventh。原本想去Garden Cafe,点知9点已经满座,即刻转移阵地去Lobby Lounge。Executive Lounge on the Seventh寻日视察过,基本上将几个会议室改装做餐厅。当然Lobby Lounge环境好d,只系张茶几太低,食得有d辛苦。Lobby Lounge系平时下午茶既地方,装修同环境有返一定质素。唔知呢度食既野同Garden Cafe有无分别。入口就见到一行热盘,有西式既自助多士,烟肉,薯饼,番茄,猪肉香肠,火腿同焗豆。薯饼开头食都还可以,外脆内软,配茄汁一齐食好味道,可惜到左后期连茄汁无哂都无人加。开头觉得奇怪点解连炒滑蛋都无,原来番

热盘

西式早餐

有西式既自助多士,烟肉,薯饼,番茄,猪肉香肠,火腿同焗豆。薯饼开头食都还可以,外脆内软,配茄汁一齐食好味道,可惜到左后期连茄汁无哂都无人加。开头觉得奇怪点解连炒滑蛋都无,原来番茄到左后期就会变左炒滑蛋。猪肉香肠超厚身,唔会过咸,味道还可以,不过唔脆皮。
中式早餐

中式早餐有炒饭,中式炒面,萝卜糕粒,中式点心两款,白粥同牛肉粥。中式炒面系好食既。点心有糯米鸡,粉果,个皮超厚既虾滑饺,同后期先见到既烧卖同猪仔叉烧包。烧卖见到人食但系我地从来都见唔到有得攞。
猪仔叉烧包

猪仔叉烧包好彩攞到最后一个。我d小朋友劲钟意,已经饱饱都食哂成个包。
牛肉粥

粥偏稀。
沙律, Smoothie, 乳酪, 火腿, 烟三文鱼

西式既早餐仲有几款简单沙律如沙律菜,长豆角,红萝卜片,选择唔多。另外有几款沙律酱俾你自己加。乳酪系雀巢,有士多啤梨,蓝莓,菠萝同原味。质素ok,可惜到后期唔refill......Smoothie有芒果同士多啤梨味,味道正常不过唔知点解系用扁平兜而唔系用杯装。火腿有三款,分别系意式肉肠,黑森林火腿同意式风干里肌肉。烟三文鱼油脂味浓又唔过干,好味。
薯饼, 番茄, 长豆角, 烟三文鱼, 猪肉香肠, Brie

Cereals

Cereals有三款,分别系麦片,燕麦方脆同玉米片,全脂奶一支俾你自己加。
奄列档同面档

奄列档同面档值得食,所以长期要排队。奄列有洋葱碎,蕃茄碎,甜椒碎,火腿片,磨菇片,同芝士碎拣。即叫即煮,略嫌配料唔多,不过蛋汁丰富,感觉健康。你钟意叫厨师煎蛋都得。

面档

面档有几种面拣,粗幼都有,配料有云吞,丸类同青菜菇类。
云吞幼面

我试左一碗云吞幼面,特别讲低想要弹牙d,又真系煮到,虽然幼面放左系汤入面而唔系云吞上面。云吞则教为失望,无鲜虾,只有虾滑,皮都几厚。我食左一碗就无再食。
原味松饼, 巧克力松饼, 小麦牛角包, 丹麦酥饼

不过,最正既系呢度既面包同酥饼!肯定系自家饼房新鲜出炉,选择又多。牛角包都有两款,分别系普通牛角包同小麦牛角包,用夹夹都听到酥皮系几薄脆。丹麦酥饼都有多款,朱古力,红莓酱,蓝莓酱,玉桂,基本上全部都系高质。我特别钟意呢度既玉桂丹麦酥饼,外脆而里面既玉桂酱连苹果粒又多又好味。松饼有原味同朱古力味,整得细细个方便浅尝。
菠萝包, 软面包

软面包都有多款,有芝麻包,复活十字包,连菠萝包都有,个菠萝皮系及格既。
小麦牛角包, 软面包, 丹麦酥饼, 菠萝包

鲜果拼盘

鲜果拼盘就系常见既西瓜,蜜瓜,哈密瓜,菠萝,火龙果,仲有原个水果例如鸭嘴梨,布林,橙。
糖水梨, 士多啤梨, 瑞士麦片,芝士拼盘

其他水果都有切细既士多啤梨同糖水梨,放系瑞士麦片隔离。瑞士麦片有丰富果仁同果干,已经捞好乳酪,乳酪无refill唯有食多d瑞士麦片。最后就系芝士拼盘,有三款芝士,分别系Parmesan Cheese, Brie同Boursin Cheese。Boursin Cheese咸咸地但超滑。我最钟意Brie,因为唔咸又滑,不过食完头一转就无refill。上面既无花果干又系无refill。可惜可惜......
Yoghurt, Smoothie, 瑞士麦片

士多啤梨

果汁可以请服务员攞,有橙汁,苹果汁同西柚汁。

总括而言,都食得饱既,虽然无乜野好食,主要系食包饱。食物无乜refill真系唔多理想。唔知道如果系Garden Cafe食会唔会好d呢?服务都唔差既,勉勉强强俾个OK啦。
2021-04-02
用餐时段