因工作劳累了一段时间,周五晚上决定去食下鸡饮下酒,等个人轻松一下!=)我第一次黎到Goobne Chicken,见到有好多食客,对呢间店期望都自然提高左。因为很少食炸鸡,随心点了几款食物和饮品,包括铁板软芝士甜辣脆鸡(无骨)、韩式炒粉丝鸡蛋卷、Somersby Apple Rita等。我觉得再去嘅话,带多几位朋友,咁就可以试下不同款式炸鸡。(始终价值都不平架!哈哈!)1. 韩式炒粉丝鸡蛋卷  HKD148 (推荐一试!)超级好味!卖相已经好吸引喇!食落味道甜甜地!2. 铁板软芝士甜辣脆鸡(无骨)  HKD 185呢款炸鸡食落感觉很干,而且有啲硬。唯甜酸酱几好,有芝士正呀!两个人食鸡份量来说,觉得有啲多。3. Somersby Apple Rita  HKD 88饮落味道偏甜,但大热天时饮番杯沙冰真系太爽喇!一边饮沙冰,支酒跟住流落去。个固定器好稳固,可以放心饮。入到黎食鸡,觉得点都一定要点返杯爽下先!超舒压

(始终价值都不平架!哈哈!)

1. 韩式炒粉丝鸡蛋卷  HKD148 (推荐一试!)
韩式炒粉丝鸡蛋卷

超级好味!卖相已经好吸引喇!
食落味道甜甜地!

2. 铁板软芝士甜辣脆鸡(无骨)  HKD 185
铁板软芝士甜辣脆鸡(无骨)

呢款炸鸡食落感觉很干,而且有啲硬。
唯甜酸酱几好,有芝士正呀!
两个人食鸡份量来说,觉得有啲多。

Somersby Apple Rita

饮落味道偏甜,但大热天时饮番杯沙冰真系太爽喇!
一边饮沙冰,支酒跟住流落去。个固定器好稳固,可以放心饮。
入到黎食鸡,觉得点都一定要点返杯爽下先!超舒压
题外话/补充资料: 餐厅有限时用餐。当日九点多啲,无客人等候入座,店员都有催我地走。我听到旁边比我地更早入座嘅食客对店员嘅行为感到意外。
2018-03-30
等候时间
15 分钟 (堂食)
韩式炒粉丝鸡蛋卷
Somersby Apple Rita