2020-06-29 1818 浏览
为咗认真准备一个重要嘅聚旧,不可单靠食评,决定自己亲去试吓呢间餐厅先至同班朋友提议,结果屋企人同我都好满意今日叫左个两个lunch set,个香煎䲞鱼配蕃茄汁及薯蓉,个茄汁虽然量唔多,但俾客人自己淋上去啲鱼度𠮶阵出晒蒸汽,明显好够热,唔会杰挞挞咁,亦唔系求其用樽装茄汁俾你,味道好自然。鱼系刚刚好熟,同配菜好夹,好味另一个系西冷牛扒长扒饱配薯蓉。我怕食生野,嗌左全熟,冇相睇,但上枱见到个卖相已经好开心,Well done 牛肉只有近根位有啲un,经理建议下次要7成最正,个饱同薯条都系外面少少趣内软。沙律菜好趣,个汁系raspberry base, 好清新👍 成碟都好味道杯 热姜汁芦荟蜂蜜,够姜味,但唔会抢,岩岩好,另一杯系 热桃胶雪燕红枣,但确认咗系冇燕窝成份嘅,好标准嘅炖品味道。食物同配菜都非常用心,两杯饮品都唔会好甜,感觉好健康搅到屋企人即sent左俾朋友约再嚟食。服务都相当满意,初时见个经理好似唔系好有表情,但系我不断咁问佢再订枱要求时,佢好有耐性咁搭我,仲叫我慢慢食完野再去望下我想再订枱嘅位置啱唔啱心水先。而啲waiter一有人客埋单离开就清枱同用防疫水清洁枱面,作为疫情下嘅食

杯 热姜汁芦荟蜂蜜,够姜味,但唔会抢,岩岩好,

食物同配菜都非常用心,两杯饮品都唔会好甜,感觉好健康

搅到屋企人即sent左俾朋友约再嚟食。

而啲waiter一有人客埋单离开就清枱同用防疫水清洁枱面,作为疫情下嘅食客,感觉好安心。

我终于能安心咁推介俾班friends啦,高兴呀

香煎法国䲞鱼配蕃茄汁及薯蓉
西冷牛扒长扒饱配薯条