2017-11-18 191 浏览
同朋友兩個人加個4歲小朋友,去完睇展覽想找個坐得舒適的地方食晚餐並靜靜哋傾計,行到山林道,小朋友忽然大叫:好靚呀~望一望,原來小朋友被店裏面的擺設吸引住,真的很靚。小朋友對上面的大屋同摩天輪很有興趣,還研究一下想住那一間。不過入座時已經有客人,不方便影太多陳設,但一個角落位都睇得出設計好有心思、有別於一般餐廳。這裡的食物選擇並不多,但每款都很吸引,而且是感覺較健康的食品,大致上以意粉和bagel為主。煙三文魚比高飽,沙律菜以醋代替沙律醬,較少脂肪但又很開胃;而煙三文魚亦夠份量夠新鮮,加上cream cheese更吸引,比高飽一定要襯熱食,才可以食到精髓:外層煙靭內層鬆軟,小朋友食得第一口已經話:「好好味呀super good!」墨魚汁魷魚意粉,我食完一口已經覺得味道好特別、好香,問店員是否加了椰汁,店員告之是加了椰子水和椰漿,好香!原本小朋友見到黑色意粉不肯食,但迫他試一啖之後,他就指著意粉説要再吃呢!另外又點了松露口味的Cream cheese洋蔥比高包,我覺得這個配搭真的很不錯,勁香而且配了很多杏仁同合桃,朋友本身不太鐘意食包,但他試了之後也説好味,證明我這個選擇是正的!之後叫了杯

之後叫了杯叫Orange既飲品,是加了菠蘿等等水果做的飲品,一上枱已被小朋友搶了,好彩小朋友願意同我分享,飲品感覺不似一般smoothie般漿糊,口感是清新的!

甜品點了chocolate truffle,是homemade製作,朱古力濃郁,蛋糕比例亦剛剛好,完滿結束!
2017-11-17