2017-04-07 153 浏览
揾食饭团又出动喇.. 今次我地两个女仔基本上食咩都得.. 不过都未食正餐就已经有食甜品的打算.. 又要去啲就脚点.. 最后拣左地点方便而且有正餐亦有甜品嘅宏度食喇.. 一打开Menu 选择的确不算多.. 每一个餐多是同类型分别不太.. 不过就正正因为咁佢地系标榜面条是由日本海藻整成的.. 一听就知天然健康喇.. 每个餐都会有饮品, 主食及甜品.. 而且服务员都会细心讲解.. 斯里兰卡红茶及宇治抹茶奶: 红茶是跟茶有架.. 这杯红茶都普通可能第一次冲茶味较浓.. 欣赏的是当饮完服务员会好贴心嘅帮你加水.. 另加点了抹茶奶.. 哈哈.. 感觉就系green tea espresso.. 细细杯抹茶味香浓都只留系口.. 适合一众绿茶控呢.. 日本产温泉蛋海藻乌冬: 这个轻食套餐看似没什么重点.. 其实精华就在温泉蛋及面底本身.. 温泉蛋成只都好creamy.. 好滑.. 而面条都幼身.. 有点似担担面.. 口感也不错.. 沙律就没什么特别.. 烧鳕鱼饭套餐: 鳕鱼饭日本珍珠米底加烧汁鳕鱼配菜.. 而且汁不多.. 所有材料感觉轻盈天然无添加.. 块鳕鱼煎得很香又带有少少脆又保留到鳕鱼的味道..
斯里兰卡红茶及宇治抹茶奶
日本产温泉蛋海藻乌冬
烧鳕鱼饭套餐: 鳕鱼饭日本珍珠米底加烧汁鳕鱼配菜.. 而且汁不多.. 所有材料感觉轻盈天然无添加.. 块鳕鱼煎得很香又带有少少脆又保留到鳕鱼的味道.. 哈哈.. 不过略嫌鳕鱼份量少了点.. 两个女仔一人一块就无了..
烧鳕鱼饭套餐
海藻乌冬
杂锦天妇罗: 天妇罗系外面食都整到脆卜卜.. 但日本食过就系淋身不太脆的.. 而呢个感觉就似系日本食𠮶只咁..
杂锦天妇罗
抹茶蛋卷及草莓蛋卷: 跟餐有抹茶卷有啖啖绿茶味蛋糕加Mousse.. 而且甜度亦恰到好处.. 相对草莓蛋卷就较普通.. 但卖相的确不俗..
抹茶蛋卷及草莓蛋卷
宇治抹茶软雪糕芭菲: 红豆好大粒而且味道一流再配上香浓的绿茶雪糕.. 太幸福了嘛..
宇治抹茶软雪糕芭菲
虽然睇到张单之后系呆左下.. 不过以质素及服务来说却是令我喜出望外架.. 而且亦无限入座时间.. 最适合一大班闺蜜倾心事..
不过男仕去食就真系未必够饱喇..
2017-03-06
斯里兰卡红茶及宇治抹茶奶