刘森记系传统老字号,出名自家制竹升面,黑柏叶,虾子捞面,腌酸萝卜,已经食过好多次,真系全部都好好食!🍴虾子牛筋牛腩捞面 $46虾子,牛筋牛腩份量都算几多,牛筋牛腩煮到好淋好入味,好香浓腩汁味,一咬就断,唔会韧,面捞埋虾子超级香口,啲面好爽口弹牙,手打嘅竹升面真系好唔同㗎,冇碱水味!食完成个面都唔会好Heavy!𠮶腌嘅酸萝卜真系好好食,爽口又唔会太酸,可以减轻牛腩嘅油腻感,同面真系绝配呀!无论外卖定堂食都一定要试酸萝卜!个汤系好清香,略带少少胡椒味,好浓大地鱼味,食面口干就饮啖汤perfect match!推荐指数: 10/10真系我食过全香港最好食嘅牛腩捞面,去深水埗一定要试呀!记得记得一定要食本店先好食,食过分店好似冇咁好食,冇咁正宗!

🍴虾子牛筋牛腩捞面 $46

推荐指数: 10/10