2017-09-25 994 浏览
其实呢间越南野都食过好多次,因为系屋企附近,有时放工行过会食、有时会外卖返屋企食添,今次终于的起心肝写返个正评比呢间食店啦!个人比较推荐越南包 同 米纸虾卷,除左好食之外,食起上黎都几方便!越南包有分软包同硬包,软包故名思义就系个包比较软,细个硬包,同平硬包啲啲咁,内容大致上一样,有青瓜,萝卜,芫茜,札肉,肉松等,青脆蔬菜加上甜甜味的肉配,加埋一齐好清新的感觉!硬包个包就脆啲硬啲,无咩牙力既朋友可能要注意下喇!软同硬包就会切开两份,方便食之余,又可以同朋友开心share丫嘛😉而米纸虾卷就更加方便食用啦,用芭蕉叶包住虾卷,等你可以食既时候拎住叶既部分,逐啲撕走食既部分的叶,唔使掂到个米纸黏黏咁,又卫生!米纸入面包住米粉,虾,芫茜,札肉等等,重点系要点佢个酱食,甜甜既酱加上啲花生碎萝卜酸菜咁几好食架!个味亦好夹!系一个清新开胃既食品!最重要系我会必饮佢既咸柠七喜,咸柠岩岩好中和左超甜既七喜,好消暑,又消气😂虽然价钱系深水埗黎讲唔算亲民,但味道系唔错架!
虽然价钱系深水埗黎讲唔算亲民,但味道系唔错架!
越式面包
米纸虾卷