2023-08-06 250 浏览
话说本猪唔系好熟呢头,然后朋友又话要食啲有variety嘅嘢所以就冲咗入嚟呢间拥有唔少好评嘅冰室🤣结果系 冇 失 望 的!首先喺热辣辣嘅天气下嚟杯嘢饮🥤先令我好兴奋😂✧忌廉薄荷朱古力(跟餐加$9)饮得出佢系茶餐厅嘅冻朱🍫,然后我估佢再落咗啲薄荷味香精,冇伏!✧经典芝蛋牛肉汉堡包🍔($35)专登切开一半俾大家睇下好有惊喜!个蛋有啲流心,丰富咗个包嘅texture🍳牛肉就见人见智🍖,因为佢唔系一般burger铺𠮶种牛而系茶楼点牛肉球𠮶种至于个酱就系芝士🧀️+芝麻酱(你冇睇错系芝麻酱,食头两啖以为系沙律酱🫣)✧雪山特厚焗猪扒饭($65跟嘢饮)老实说呢个同普通茶餐厅焗猪差不多,但猪扒真心系厚切抵食嘅🐷肉质亦都唔硬,锁到汁✧避风塘生炸肶($35)提一提大家想试呢个记住入到去坐低就好嗌咗先🍗(即使系咁都系最尾上嘅一道菜咋)有避风塘味得嚟唔系太辣可以放心试der个皮亦都炸得好脆好入味😋咁样埋单都系$144咋真心抵食好味~

首先喺热辣辣嘅天气下嚟杯嘢饮🥤先令我好兴奋😂

✧忌廉薄荷朱古力(跟餐加$9)
忌廉薄荷朱古力

✧经典芝蛋牛肉汉堡包🍔($35)
专登切开一半俾大家睇下
好有惊喜!个蛋有啲流心,丰富咗个包嘅texture🍳
经典芝蛋牛肉汉堡包

✧雪山特厚焗猪扒饭($65跟嘢饮)
雪山焗特厚猪扒饭

✧避风塘生炸肶($35)
有避风塘味得嚟唔系太辣可以放心试der
个皮亦都炸得好脆好入味😋
避风塘生炸肶

咁样埋单都系$144咋真心抵食好味~
2023-08-05
雪山焗特厚猪扒饭