餐厅: 漁獲浜燒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-10-10 1520 浏览
疫症下日本料理相信系港人最热爱最挂念嘅『家乡菜』。 如果难得出外用餐或者庆祝之类 总系留肚俾刺身,寿司 ,拉面 ~居酒屋今天和屋企人嚟到铜锣湾嘅『渔获浜烧』 叹海鲜。 果然未够七点都差不多full booking 了。这里当造海鲜品种多样,大部分外国入口。 只要系新鲜货色简单浜烧已够美味。大支装日本清酒 (纯米大吟酿) 720ml更做买一送一优惠~最多四人一台都可以饮足成晚~👍 Calips flavor 乳酸味有气酒, 轻量酒精配我最喜欢嘅乳酸味, 够气又唔会加冰沟淡咗。👍刺身盛合五款有马粪海胆, 拖罗,油甘鱼,三文鱼和珍宝赤虾。 吃到系新鲜 上等嘅货色, 马粪海胆够鲜甜有海水味,其貌不扬但绝冇影响口感和味道。拖罗肥美, 满口鱼油香但又不觉腻, 肉质细致冇筋! 油甘鱼也是绝佳口感, 鱼肉结实得来细嫩, 味道清香中又带鱼香, 非常回味! 三文厚切长方条, 肉质够肥美带甜。 珍宝带头赤虾, 虾肉有弹性唔会糊口, 重点是啖啖肉 连虾头都唔放过!二人前浜烧盛合餐牌罗列著许多 唔同种类盛合, 每款都有你想吃嘅组合实在难取舍! 觉得是全晚嘅主角—— 烧生蚝。 一点调味,腌料,汁酱都唔需要, 简单

疫症下日本料理相信系港人最热爱最挂念嘅『家乡菜』。 如果难得出外用餐或者庆祝之类 总系留肚俾刺身寿司 ,拉面 ~居酒屋

最多四人一台都可以饮足成晚~👍

Calips flavor

刺身盛合五款
其貌不扬但绝冇影响口感和味道。

拖罗肥美, 满口鱼油香但又不觉腻, 肉质细致冇筋!
油甘鱼也是绝佳口感,

二人前浜烧盛合
餐牌罗列著许多 唔同种类盛合, 每款都有你想吃嘅组合实在难取舍! 觉得是全晚嘅主角—— 烧生蚝。 一点调味,腌料,汁酱都唔需要, 简单直接 烧一会, 蚝身饱满肉厚,也特别滑溜,一口咬乐 超多蚝汁
, 还有生蚝嘅质感, 唔腥之余仲要系蚝味极浓极鲜甜!

滨烧还包括鲍鱼, 珍宝大虾,巨型帆立贝。
鲍鱼好新鲜仲会郁, 肉质好弹牙够嫩又容易咬开 👌👍 师傅掌握得好好 一啲都冇over cook, 鲜甜美味!

松叶蟹脚
其实这款蟹肉唔算多,蟹脚唔会好粗, 但蟹嘅鲜味经浜烧后 变得超浓郁, 鲜甜无比👍😋

珍宝大虾 一只二人分享都有四,五件, 也是弹牙鲜甜。

帆立贝有两种煮法:清酒和牛油蒜蓉, 各有特色, 大前提系帆立贝非常新鲜点煮都好吃。

和牛石锅饭
香喷喷热辣辣,唔想食饭焦嘅可以捞匀即刻舀起。 和牛充满油香~ 即使热锅饭之下 也能做到入口甘香软嫩, 石锅饭甘香,软硬适中, 赞不绝口!👍

白桃雪糕
竟然掏空个桃里面放上白桃味嘅雪糕, 花心思又考手工👍 雪糕唔会太甜而且渗出淡淡芳香嘅桃味! 桃嘅躯壳已经雪到好硬也不能吃, 留为纪念已经影咗好几张相😍

店员在一旁用心地把食材放上炉端烧好, 烧好就立刻送到客人面前趁热食, 有专人代劳,真系可以好好休息做番个懒人😋👍~