2018-12-19 14659 浏览
公司圣誔聚餐🎄☃️ 黎到金钟三宝既香格里拉 Cafe too(多谢老细💖💖)晚上6点零黎到,由于临近佳节,都颇为 full😮😮 但系香格里拉同其他自助餐唔同,啲位系足够阔到两条友同时捧两碟食物行都唔驶好似行平衡木或者梅花庄咁小心翼翼🤭食自助餐要策略唔驶我教啦?(番工都要我知道🤓)老细教落人淆底时你进攻,所以系无人拿嘢时拿咗呢度最杀食既龙虾🦐同面包蟹🦀先,两者都大只够秤,唯一稍嫌系雪气未过,无计吖要做生意,太暖出黎惊变坏,但成排咁黎个画面都好震撼然后刺身🐟🐠🐡都黎试一试,款得三四只,寿司类同,不过黎呢度都唔系食刺身吖。反而有啲可惜,隔离个泰式沙律好似唔错,无试,好多人番兜😣😣芝士系小弟另一个至爱,呢度有四五款,但放埋咗角落头无人理🤭 有只南瓜味芝士 (好似系,除非唔系🤓 唔系吴准少)淡身硬款,爱黎做前菜一流热食其实相对失色,系最遥远既炒牛肉🐂粒食咗两转,一转太老,一转啱啱好,真系睇厨心情💕 而咖哩反而多配搭,有厚薄饼,长身米饭,三只咖哩,牛🐮,鸡🐔,蔬菜🥦 远少少有埋火鸡应节🐓 但以上都无乜突出,不过不失👌👌甜品系最优异,建议大家留肚食💕💕个人心水系斑兰布甸,栗子慕斯,雪糕,最过瘾系有士多

芝士

甜品系最优异,建议大家留肚食💕💕个人心水系斑兰布甸,栗子慕斯,雪糕,最过瘾系有士多啤梨味朱古力fondoe, 无平时黑白朱古力咁甜,但又衬番啲生果💖💖💖

朱古力fondue

甜品

雪糕

差啲讲漏咗佢既点心,黎亲金钟三宝开业绩会,佢个虾饺烧卖系救命丹🤭🤭 而今晚都系有得食,额外附送小笼包🤓🤓

唔好问我抵唔抵😂😂老细找数,但有个点要留意, cafe too 系无景,佢系对内园既😕
2018-12-19
用餐时段