2019-07-16
尚鮮火鍋海鮮料理 (銅鑼灣).好耐無打過邊爐!之前人在異地旅行真係十分之想念香港熱辣辣嘅火鍋🍲睇相同食評呢間好似幾好食所以今日去試!.⚜️雙併湯底(麻辣及姫松茸冬瓜)⚜️.個人唔係好食得辣所以偏好冬瓜湯底,食到吸曬味嘅冬瓜粒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 而辣味就交比男朋友食,佢覺得好惹味! 仲買左支細醬番屋企打邊爐用🤣💕 .⚜️二人海鮮尚盛⚜️.呢個好抵食! 二百幾蚊有蠔,蟶子,蚌,大蝦🍤同鱔!一上枱我已經聞到好鮮好鮮,食落都果然無令我失望,正! 我特別喜歡蟶子!.⚜️特尚手切牛⚜️.(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好香牛味,睇到油脂分布平均,入口半溶!.⚜️鮮炸脆響令,百花釀油條⚜️.吹響零呢真係即叫即炸,熱辣辣!另外呢仲有一個百花釀油條,佢係油炸鬼上面再釀咗蝦滑,好食!.⚜️酒香鮮雞件⚜️.呢個雞件係令我驚喜!雞件肉質嫩滑,個人覺得唔算超濃郁嘅酒味,但不錯!.⚜️雲吞拼香菇餃⚜️.個雲吞超級知足料啊!你可以睇到咬開之後影片隻大粒嘅蝦!而香菇餃呢非常香,喜歡食菇嘅人一真係不能錯過!—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌尚鮮火鍋海鮮料理 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號
⚜️雙併湯底(麻辣及姫松茸冬瓜)⚜️
海鮮拼盤
⚜️二人海鮮尚盛⚜️
⚜️特尚手切牛⚜️
⚜️鮮炸脆響令,百花釀油條⚜️
酒香醉雞件
⚜️酒香鮮雞件⚜️
⚜️雲吞拼香菇餃⚜️
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌尚鮮火鍋海鮮料理 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#新蒲崗美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie#尚鮮火鍋海鮮料理